Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 foto-exposities die je raken met prachtige beelden

En toevallig zijn ze allemaal in Limburg te zien. Zuid-Limburg, daar vind je glooiende heuvels, de Maas en een levensstijl die net even wat meer joi de vivre heeft dan elders. En de komende weken vind je er ook drie fototentoonstellingen die de moeite waard zijn.   Surface Fotomuseum aan het Vrij...

3 foto-exposities die je raken met prachtige beelden

En toevallig zijn ze allemaal in Limburg te zien.

Zuid-Limburg, daar vind je glooiende heuvels, de Maas en een levensstijl die net even wat meer joi de vivre heeft dan elders. En de komende weken vind je er ook drie fototentoonstellingen die de moeite waard zijn.  

Surface

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 19 maart tot en met 25 september 2022 een tentoonstelling van de Deense fotograaf Søren Solkær. Het museum toont met Surface meer dan zestig portretten van internationale street artists bij hun kleurrijke kunstwerken in de openbare ruimte; van graffitipioniers en opkomend talent tot de meest invloedrijke kunstenaars in de street art scene.

'Surface' is het resultaat van een vijf jaar durende reis langs wereldsteden als Amsterdam, Athene, Berlijn, Londen, Los Angeles, Melbourne, Miami, New York, Parijs en Sydney. Van het portretproject is een gelijknamig boek verkrijgbaar waarin 135 street artists zijn opgenomen.

Fotomuseum Maastricht 

Ieder-een het portret voorbij

In deze tentoonstelling staat portretkunst centraal, die specifiek als doel heeft om de universele waardigheid van ieder mens uit te beelden.

Waar het bij de klassieke portretkunst draait om een weergave van de persoonlijkheid van de geportretteerde, gaat deze tentoonstelling een stap verder. De titel zegt het al: iederéén straalt kracht en schoonheid uit, ongeacht klasse, gender, afkomst, huidskleur, geaardheid, geloofsopvatting, levenswijze, type of leeftijd.

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Sittard

Gezichten van Valkenburg

Van 5 maart tot en met 22 mei 2022 is in museum Valkenburg de foto-tentoonstelling ‘Gezichten van Valkenburg’ te zien. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige fotoboek van schrijver-journalist Hans Hoenjet die gedurende enkele jaren in de archieven van het Nederlands Fotomuseum, Spaarnestad en tal van andere fotocollecties dook.

Thema van boek én tentoonstelling is het massatoerisme en de stille, verborgen kant van Valkenburg tussen 1949 en 1989. Geen gelikte plaatjes van een opgepoetst toeristenstadje, maar een onopgesmukt en caleidoscopisch beeld van een hectisch Valkenburg. Van de gemoedelijke jaren ’50 en de roerige jaren ’60 en ’70 tot de ‘no future’ periode van de jaren ’80. Kortom, een enerverend tijdsbeeld dat bij iedereen herinneringen zal oproepen.

Museum Valkenburg

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in