Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 exposities: landschappen, pronkjewails én een enorme octopus

De stillevens van John Veldkamp? Instant glimlach! Geselecteerd door de redactie: de meest aansprekende tentoonstellingen van dit moment, om je even heerlijk in te verliezen. 'Deep See Blue Surrounding You' Als bezoeker van deze tentoonstelling bevind je je dikwijls middenin een installatie van d...

3 exposities: landschappen, pronkjewails én een enorme octopus

De stillevens van John Veldkamp? Instant glimlach!

Geselecteerd door de redactie: de meest aansprekende tentoonstellingen van dit moment, om je even heerlijk in te verliezen.

'Deep See Blue Surrounding You'

Als bezoeker van deze tentoonstelling bevind je je dikwijls middenin een installatie van de Franse kunstenaar Laure Prouvost (1978).

Je waadt door lange gordijnen, begeeft je op water van glas of in een ruimte met diepblauw licht, alsof je zelf onder het zeeoppervlak bent. Niet voor niets heet de tentoonstelling 'Deep See Blue Surrounding You'. Je wordt letterlijk omringd door de kunstwerken en het Bonnefanten wordt een magisch doolhof, met een speciale rol voor de octopus.

Bonnefanten, te zien tot en met 15 mei 2022

Het eeuwige landschap

Een uitgestrekte vallei, glooiende heuvels en een wilde rivierbedding. Al eeuwenlang is het landschap een geliefd thema van kunstenaars.

De veelzijdigheid en schoonheid van het landschap vormen een oneindige bron van inspiratie: van gedetailleerde vergezichten door Paul Bril tot abstracte verbeeldingen van JCJ Vanderheyden. Wandel door zes eeuwen landschap in Het eeuwige landschap: oneindige inspiratie.

Het Noordbrabants Museum, tot en met 29 mei 2022

Pronkjewails

Gastconservator John Veldkamp heeft de vrije hand gekregen om het Starckpaviljoen naar eigen inzicht in te richten met keramiek en glas uit heden en verleden.

De tentoonstelling toont een deel van de verzamelgeschiedenis van het Groninger Museum, maar laat de bezoeker vooral genieten van originele combinaties van prachtige objecten die gearrangeerd zijn tot meesterlijke stillevens.

Groninger Museum, tot en met 30 augustus 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in