Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 exposities: Land Art, virtuele modeshows en Revolusi!

Bezinning, opwinding - er is van alles te beleven. Nog op zoek naar een interessante tentoonstelling? We tippen deze highlights uit de Nederlandse musea. Revolusi! Strijders, kunstenaars, politici, diplomaten en journalisten. Iedereen heeft een andere blik. Revolusi! gaat over de Indonesische ona...

3 exposities: Land Art, virtuele modeshows en Revolusi!

Bezinning, opwinding - er is van alles te beleven.

Nog op zoek naar een interessante tentoonstelling? We tippen deze highlights uit de Nederlandse musea.

Revolusi!

Strijders, kunstenaars, politici, diplomaten en journalisten. Iedereen heeft een andere blik. Revolusi! gaat over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd (1945-‘49), gezien door de ogen van mensen die het meemaakten.

Hendra Gunawan - Bruid van de Revolutie, 1957

Ruim 20 persoonlijke verhalen vertellen hoe het ideaal van een vrij Indonesië vurig wordt nagejaagd; hoe er om gevochten wordt, hoe er wordt onderhandeld, hoe er propaganda voor wordt gevoerd en hoe de revolutie mensenlevens bepaalt.

Rijksmuseum, tot en met 5 juni 2022

Van Pasvorm tot Polygon

Virtuele modeshows, digitale vriendschappen en niet bestaande covermodellen: het is niet langer ondenkbaar. De scheidingslijn tussen de werkelijke wereld en de derde dimensie lijkt steeds meer te vervagen. Het Utrechtse modecollectief Studio PMS zoekt de grenzen tussen deze werelden op.

Ze streven naar een innovatieve en duurzame manieren om de ontwerpindustrie minder vervuilend, hiërarchisch en conservatief te maken, door te werken met animaties, virtual reality en 3D modeling. En: kun je ‘nieuw leven’ blazen in onze museale modecollectie? Hoe gaat dat in z’n werk?

De tentoonstelling Van Pasvorm tot Polygon is opgedeeld in drie thema’s: De Werkplaats, Het Archief en Het Domein, waarbinnen de modecollectie van het Centraal Museum de rode draad vormt. De Werkplaats geeft een kijkje achter de schermen bij het digitale ontwerpproces. Binnen Het Archief hebben verschillende ontwerpers een selectie uit de omvangrijke historische en hedendaagse modecollectie van het Centraal Museum gereconstrueerd, digitaliseert en getransformeerd naar de digitale wereld: de ultieme brug tussen het heden en verleden. Voor het Domein slaat Studio PMS de handen ineen met een nieuwe generatie ontwerpers die ons huidige tijdperk vormgeven.

Centraal Museum Utrecht tot en met 19 juni 2022

Land Art: Stille Omgang

Stilte - Jos Smink

Het Eemklooster ligt in een mooi park in Amersfoort. Daarin zijn nu 13 kunstwerken geplaatst om bij wijze van Stille Omgang langs te lopen en je op te bezinnen. De tentoonstelling is een soort 'stille omgang' waar de kunstwerken reflecteren op het kloosterleven van stilte en bezinning tegenover de drukte van het gewone leven.

Eemklooster, te zien tot en met 30 oktober 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in