3 cultuurtips om naar uit te kijken in 2022

3 cultuurtips om naar uit te kijken in 2022

Hopelijk mag het allemaal snel weer!

We zetten in op een prachtig 2022. Ook in kunstzinnige zin. Daarom tippen wij je alvast drie heerlijke culturele topvoorstellingen die begin dit jaar gepland staan, in goede hoop dat er na 14 januari (of eind januari zoals het ook rondzoemt) weer wat meer mogelijk is.

Tentoonstelling: street art bij Shapeshifters in Kunstlinie

3 cultuurtips om naar uit te kijken in 2022

Vanaf 5 februari t/m 31 juli 2022 is de street art-tentoonstelling Shapeshifters te zien in Kunstlinie in Almere. De rauwe rijkdom van street art in al haar vormen. De tentoonstelling is een samenwerking met bekende street art-galerie Vroom&Varossieau. Met grote namen als Blade, Futura, ELLE, Keith Haring en zelfs Banksy.

Kunstbeurs: First Art Fair 

3 cultuurtips om naar uit te kijken in 2022

Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen hun hart ophalen tijdens de First Art Fair, de eerste kunstbeurs van 2022. Van 24 t/m 27 maart wordt de Passenger Terminal Amsterdam voor de derde keer omgetoverd tot een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een brede selectie werken van hoog niveau. Dit jaar nodigt de First Art Fair voor het eerst, en als enige beurs in Nederland, ook zelfstandig kunstenaars uit om zich te presenteren. 

Theater: Vrouwen in Bad 

3 cultuurtips om naar uit te kijken in 2022

Onder de vleugels van theatergezelschap Female Economy onderzoekt regisseur Ola Mafaalani van 24 februari t/m 26 maart wat er gebeurt als vrouwen die in hun carrière de top hebben bereikt de ruimte krijgen om hun feminiene energie weer te laten stromen. Tijdens het unieke, nooit eerder uitgevoerde project Vrouwen in Bad helpt Mafaalani samen met grote namen als Anna Drijver, Nazmiye Oral en Adelheid Roosen veertig bevlogen carrièrevrouwen weer de balans te vinden die ze in de ratrace naar de top ergens zijn kwijtgeraakt.

Wij zijn er echt aan toe en hopen van harte dat het weer mag straks.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in