Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 iconische foto's van het Filmfestival van Cannes

Echt waar, Claudia Cardinale liet er haar luipaard uit! Het Filmfestival van Cannes is in volle gang en heeft nog altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht op filmsterren. Reden? Het is de meest decadente werkvakantie ooit en de enige plek waar actrices zich even prinsessen kunnen wanen. Eent...

10 iconische foto's van het Filmfestival van Cannes

Echt waar, Claudia Cardinale liet er haar luipaard uit!

Het Filmfestival van Cannes is in volle gang en heeft nog altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht op filmsterren. Reden? Het is de meest decadente werkvakantie ooit en de enige plek waar actrices zich even prinsessen kunnen wanen.

Eentje werd er zelfs écht een prinses. De tien (oké, het zijn er iets meer – we kunnen geen maat houden) mooiste foto's door de jaren heen.

1952

Dat waren nog eens tijden: Rita Hayworth kreeg geen plu om zich te beschermen tegen een buitje, er werd voor haar een complete parasol van het terras gerukt.

1955

Grace Kelly was naar Cannes gekomen voor de promotie van The Country Girl. Eenmaal ter plekke werd ze uitgenodigd voor een fotomomentje met prins Rainier van Monaco. Ze vond het eigenlijk teveel gedoe en wilde de studio die haar reis sponsorde niet in de steek laten; meer dan een uur had ze niet, omdat ze verplichtingen had rond een cocktailparty ter ere van haar film.

(c) Palais Princier

Tot overmaat van ramp viel de stroom uit zodat ze haar natte haar niet kon föhnen. Ze stak het op, stak er wat bloemen in en sloeg zo een prins aan de haak (en ja, ze was nog op tijd terug voor de cocktailparty, wat Rainier 'professioneel' van haar vond).

1956

Cannes was voor Brigitte Bardot de springplank naar Hollywood én het kantelpunt waarop ze besloot als blondine door het leven te gaan. Dat laatste bleek een slimme carrièremove.

1957

Gotta love Elizabeth Taylor, die gewoon een tiara droeg naar de bioscoop waarin Around the World in 80 Days werd vertoond. De wereld heeft echt meer tiara's nodig!

1959

In 1959 was Sophia Loren in Cannes voor de promotie van Nella Citta L'Inferno en voor de promotie van zichzelf, die ze vlijtig vanuit haar raam promootte. Voor Loren was Cannes vaak het strijdtoneel met naaste concurrenten als Claudia Cardinale en Gina Lollobrigida.

Sophia won meestal, omdat ze de brutaalste was en het beste wist hoe ze 'sexy, maar niet vulgair' moest zijn.

1963

Het zou nu niet meer kunnen, maar ter promotie van Il Gattopardo (Het Luipaard) liet Claudia Cardinale een luipaard uit op het strand. Het was de enige keer dat ze meer aandacht kreeg dan La Loren.

1974

Het beroemdste boho-paar van Parijs – Jane Birkin en Serge Gainsbourg – tijdens een impromptu picnic (lees: fotomomentje) op het strand van Cannes.

1977

Arnold Schwarzenegger was in 1977 nog vooral Mr Universe toen hij zichzelf in de picture speelde in Cannes. Het leverde hem een succesvolle Hollywoodcarrière op, en vervolgens het gouverneurschap van Californië. Well played, Schwarzie.

1987

Er was één gast waar alle filmsterren bij verbleekten en dat was prinses Diana, die met kroonprins Charles uitrukt3 voor een gala ter ere van Sir Alec Guinness. Haar lichtblauwe Catherine Walker leverde onmiddellijk een rode-loper-trendje op.  

2018

De dresscode van Cannes is onverbiddelijk: hakken voor de vrouwen. Meeliftend op de #TimesUp beweging maakte Kristen Stewart als jurylid een punt door haar hakken demonstratief uit te trekken. That's our girl!  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in