FRANSE KAAS
Verrukkelijke Franse kazen voor een perfect afsluiting van het diner. Van romige brief tot sensationele Roquefort.
TOMME DE BREBIS
De kleine ronde Tomme de Brebis wordt in verschillende Franse regio's gemaakt. 'Brebis' betekent simpelweg schaap; de kaas wordt bereid van schapenmelk. De kaas heeft een nootachtige smaak, die een beetje aan karamel doet denken, en is erg lekker bij druiven en wit of lichtvolkoren brood. Tomme de Brebis is er in allerlei soorten: groot en plat, in punten gesneden of als tonnetje.
TOMME DE BREBIS MET DRUIVEN
Voor 4 tot 6 personen/ Voorbereidingstijd: 10 min.
Ingrediënten: 1 Tomme de Brebis, 200 gr. pitloze blauwe druiven
Bereidingswijze: Snijd de bovenkant van de kaas af en bewaar die. Hol de kaas voorzichtig uit en snijd in stukken. Was en droog de druiven. Stop ze met de kaas terug in de korst, leg de bovenkant er weer op en serveer.
Lekker met stokbrood en rode wijn.