Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

City Sniffers: hoe rook Amsterdam vroeger?

Je kunt nu een Urban Smell Tour doen! Bij 'grote stad' heb je vermoedelijk niet meteen de meest positieve associaties qua geur. Toch is de urban smell tour City Sniffers: A smell tour of Amsterdam’s ecohistory een leuke manier om de stad en haar geschiedenis te leren kennen. Achterburgwal, 1890 J...

City Sniffers: hoe rook Amsterdam vroeger?

Je kunt nu een Urban Smell Tour doen!

Bij 'grote stad' heb je vermoedelijk niet meteen de meest positieve associaties qua geur. Toch is de urban smell tour City Sniffers: A smell tour of Amsterdam’s ecohistory een leuke manier om de stad en haar geschiedenis te leren kennen.

Achterburgwal, 1890

Je kunt het traject zelf lopen met een gratis app, onderweg zijn er zes stops met geuren en verhalen van vroeger en nu.

Je krijgt bovendien een Rub’n’Sniff kaart mee met vijf kenmerkende Amsterdamse geuren: die van de grachten, rozemarijn, civet (veel gebruikt in historische parfums), lindebomen en een reconstructie van hoe pomanders moeten hebben geroken. Deze geparfumeerde juwelen dienden onder andere vieze lijfluchtjes te camoufleren.

De tour kun je lopen wanneer je maar wilt, de Rub’n’Sniff kaart is in september op te pikken bij de informatiebalie van het Amsterdam Museum.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in