Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

CINEMA CULINAIR: FILM EN DINER

CINEMA CULINAIR Heerlijk uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten die in de film vertoond worden zodat je proeft wat je ziet. Dat is Cinema Culinair. Op 23 en 24 januari voor het eerst in Zaal Staal in Rotterdam, met de eetfilm Julie & Julia. Chefkok M...

CINEMA CULINAIR: FILM EN DINER
Cinema Culinair

Heerlijk uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten die in de film vertoond worden zodat je proeft wat je ziet. Dat is Cinema Culinair. Op 23 en 24 januari voor het eerst in Zaal Staal in Rotterdam, met de eetfilm Julie & Julia. Chefkok Michel Deijkers laat je op de seconde nauwkeurig meeproeven van de lekkerste gerechten uit de Franse keuken.

Eten en drinken wat je ziet in de film

Chefkok Michel Deijkers gaat je laten genieten van heerlijke gerechten uit de Franse keuken. In de film komen wel 20 gerechten langs, van tongfilet en bruschetta tot boeuf bourguignon en artisjokken. Zien wat je eet. Eten wat je ziet.

Good film, good food, great timing

Je eet en drinkt wat je in de film ziet. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de koks en de bediening van Zaal Staal. Good film + good food + great timing. De clou zit ‘m in dat laatste. Een voorbeeld. Als de hoofdpersoon uit de film op 19 minuut en 32 seconden een stukje tongfilet naar binnen werkt, willen wij dat onze gasten hetzelfde kunnen doen. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fantastisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.

De film: Julie & Julia

Julie & Julia (Nora Ephron, 2009) is een feelgood movie over twee vrouwen met een passie voor koken. Secretaresse Julie Powell zoekt een uitdaging en besluit om alle recepten uit het oude kookboek van Julia Child uit te proberen. Twee films in een: een vrouw uit New York die zich door haar crisis heen kookt en Meryl Streep in een hilarische hoofdrol als televisiekok Julia Child.

Cinema Culinair

De locatie: Zaal Staal

Zaal Staal (genoemd naar de architect) is de statige 9 meter hoge zaal aan de voet van het WTC met een prachtig uitzicht over hartje Rotterdam: de Coolsingel en de Koopgoot. De sfeer is: chique, terug naar de jaren 50, stedelijk en de keuken is zeer professioneel en met aandacht voor kwalitatief hoogwaardige producten. Staal - onderdeel van het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam – is een perfecte omgeving voor de klassieker Julie & Julia.

Over Cinema Culinair

Het idee van gelijktijdig eten, drinken en film kijken is ontstaan in de Rotterdamse Graaf Florisstraat. Het avontuur begon in 2008 met Sideways, een film over een wijnreis in California, met als uitdaging om exact dezelfde wijnen te serveren als in die film. Van het een kwam het ander, waarbij de lat steeds hoger kwam te liggen tot het punt waar Cinema Culinair nu beland is en waar kwaliteit & timing de belangrijkste speerpunten zijn. Met eetfilms als Julie & Julia, Estômago en Tampopo in restaurants in Rotterdam en Amsterdam en drinkfilms als Lost in Translation en Casino Royale op exclusieve plekken in Rotterdam en Breda. Speciaal voor thuiskoks is er een cadeauboek met dvd te koop van de zwoele film Estômago (Braziliaans).

INFO:

Datum: za 23 januari + zo 24 januari 2016

Start: 19:00 uur

Locatie: Zaal Staal, Rotterdam

Toegang: € 69,50 voor 1 film en volledig 5-gangenmenu uit de film

Kaartverkoop: www.cinemaculinair.nl/agenda/