Chocoholics, er is nu een reep geïnspireerd op een parfum!

Door Ella Vermeulen
Chocoholics, er is nu een reep geïnspireerd op een parfum!

En het recept? Dat is Santa's Secret.

Voor als je nog een origineel cadeautje zoekt in de categorie chocolade / parfum. Petra Jeanty van der Spek van Prestige Cosmetics Benelux (PCB) is distributeur van een aantal niche beautymerken, zoals Perris, Houbigant Paris en Marr Cosmetics.

Chocoholics, er is nu een reep geïnspireerd op een parfum!

Dan denk je niet meteen aan chocolade (hoewel we eigenlijk altijd wel aan chocolade denken…), maar Petra deed dat wel. Als relatiegeschenk wilde ze haar klanten graag iets bijzonders geven.

Geur & smaak

Ze kwam in contact met een manager van een chocoladefabriek die fan bleek te zijn van Petra's parfums. "Met in het achterhoofd dat de decembermaand eigenlijk in het teken staat van geur en smaak gingen we samen brainstormen," zegt Van der Spek in het Algemeen Dagblad. "Men eet veel in december door alle feestelijke etentjes en daarnaast staan parfums vaak op het verlanglijstje voor onder de kerstboom."

Santa's Secret

De optelsom is snel gemaakt met als resultaat: een chocoladereep die geïnspireerd is op een aantal parfumingrediënten, zoals wortel, violet en musk. "Dit hebben we vertaald naar passende ingrediënten voor een chocoladereep," zegt Van der Spek. "Het is een warme geur. Kaneel en hazelnoot bijvoorbeeld passen hier perfect bij. Het wordt een reep van Johnny Doodle en krijgt de naam Santa’s Secret. De chocoladereep ligt namelijk vanaf begin december in de schappen als kerstspecial." 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in