Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Chef-kok Sharon de Miranda: 'Ik hou van gezelligheid in de keuken'

Ze combineert Hollands, Surinaams, Indisch en Caribisch tot iets lekkers en gezonds. Chef-kok Sharon de Miranda kookt al sinds 2015 in het programma BinnensteBuiten en is chef-kok voor Food Forum, een ontmoetingsplek op Flevo Campus. De campus is het Flevolandse kenniscentrum voor het voedselsyst...

Chef-kok Sharon de Miranda: 'Ik hou van gezelligheid in de keuken'

Ze combineert Hollands, Surinaams, Indisch en Caribisch tot iets lekkers en gezonds.

Chef-kok Sharon de Miranda kookt al sinds 2015 in het programma BinnensteBuiten en is chef-kok voor Food Forum, een ontmoetingsplek op Flevo Campus. De campus is het Flevolandse kenniscentrum voor het voedselsysteem van de nabije toekomst. 

Sharon (Nederlandse moeder, Surinaamse vader) is geboren in Nederland en deels opgegroeid op Curaçao. Daar volgde ze de koksopleiding waar de Zuid-Amerikaanse keuken centraal staat en vervolgde daarna haar opleiding in Amsterdam, waar de Franse keuken centraal staat. Ze omschrijft zichzelf als een cocktail en kookt ook zo: ze combineert Hollands, Surinaams, Indisch en Caribisch tot iets lekkers en gezonds.

Van liflafjes is ze geen fan: "'Hoewel ik het allemaal geleerd heb, zal je mij niet snel een ‘mousse’ zien maken," zegt ze bij KRONCRV. "Ik voel me prettiger als ik gewoon kook. Ik benader de dingen graag positief en vind niets fijner dan samen te werken. Daar geloof ik in. Liever een grote barbecue met allemaal salades waar iedereen aan heeft meegeholpen, dan dat ik in mijn eentje de perfecte maaltijd heb staan bereiden. Ik hou van gezelligheid in de keuken, dat heb ik echt van huis uit meegekregen."

Nieuw kookboek!

Sharon's nieuwste kookboek heet Colourful Food. Ook hierin combineert ze weer diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken. Ze vindt het belangrijk om met seizoens-producten te werken die, als het even kan, uit Nederland komen.

Colorful Food is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd van het jaar past. De recepten zijn perfect voor (grote) gezinnen, feestjes, etentjes en zondagen: de momenten die vragen om een tafel vol met lekkere en goed te combineren gerechten!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in