Nu ook kant-en-klaar verkrijgbaar.
Cocktail Whiskey Sour is een onverwoestbare klassieker die al in de 'drinks book' van Jerry Thomas uit 1862 wordt genoemd. De mix gaat tussen het zuur van citroensap en het zoet van suikersiroop in combinatie met bourbon.
Soms wordt er eiwit aan toegevoegd bij het shaken voor een schuimlaagje, maar zonder kan ook. Tails (Gall & Gall) heeft een prima kant-en-klare versie waarmee je zó, on the rocks, op je terras of balkon kunt gaan zitten. Wil je 'm toch mixen, dan is dit het recept van Whiskey Sour.
Whiskey Sour ingrediënten:
- 6 cl Bourbon-Whiskey (40 %vol.)
- 4 cl vers citroensap
- 2 cl Suikerstroop (Simple Syrup)
- Eiwit (optioneel)
- 5 ijsblokjes
Voorbereiding
- De eerste stap heet 'Dry Shake'. Doe alle ingrediënten zonder ijs in een cocktailshaker en schud 12 seconden.
- Dan volgt de 'Wet Shake'. Voeg de ijsblokjes toe aan de andere ingrediënten in de shaker en schud opnieuw gedurende 12 seconden.
- Zeef de inhoud van de shaker in een geschikt glas.
- Optioneel: Garneer de cocktail met een plakje sinaasappel en een cocktailkers.
Foto (c) Getty images
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in