• Lifestyle

Boek: 90 jaar Marilyn

Boek: 90 jaar Marilyn
90 jaar Marilyn
Dit jaar zou ze negentig zijn geworden. Fotomodel, filmster en een van de grootste stijliconen van de twintigste eeuw. De glossy ’90 jaar Marilyn, omzien naar een iconische vrouw’ verscheen op 1 oktober, tegelijk met de gelijknamige tentoonstelling in de Nieuwe Kerk die t/m 5 februari 2017 te zien is. Deze glossy vertelt het verhaal van Marilyn aan de hand van voorwerpen uit haar leven, aangevuld met prachtige en iconische foto’s, interviews met bekende Nederlanders over de filmster en columns van Paul Mertz over de rol die zij in de populaire cultuur speelde en blijft spelen.

Vastbesloten om carrière te maken op haar eigen manier, bereikte Marilyn het aanzien dat bij velen, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt. Haar echtgenoot Arthur Miller zei ooit: ‘Marilyn was the sixties before they even started.’ Zelf zei ze: ‘I don’t mind living in a man’s world, as long as I can be a woman in it.’

Mail & Win

90 jaar Marilyn

Nouveau mag 5 boeken weggeven. Om kans te maken stuur een mail met NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl onder vermelding van '90 jaar Marilyn'. Deze actie is gesloten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren