Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Blog dag 3: Jeroen en Marie-Claire bezoeken twee weeshuizen

Op dag drie van hun bezoek aan de Orange Babies projecten in Zambia, bezoeken Jeroen van Koningsbrugge en zijn vrouw Marie-Claire Witlox twee weeshuizen. Marie-Claire: "Wat een bijzondere en ontroerende dag." "Vandaag hebben we twee weeshuizen bezocht. Veel moeders die besmet zijn met het hiv-vir...

Blog dag 3: Jeroen en Marie-Claire bezoeken twee weeshuizen

Op dag drie van hun bezoek aan de Orange Babies projecten in Zambia, bezoeken Jeroen van Koningsbrugge en zijn vrouw Marie-Claire Witlox twee weeshuizen. Marie-Claire: "Wat een bijzondere en ontroerende dag."

"Vandaag hebben we twee weeshuizen bezocht. Veel moeders die besmet zijn met het hiv-virus hebben hun kinderen hiv-vrij ter wereld kunnen brengen. Dat gebeurt door de donaties die Orange Babies krijgt.

Weeskinderen

De medicatie voor de moeders is bedoeld voor tijdens en net na de zwangerschap. De moeders geven borstvoeding en zo kunnen ze een hiv vrij en gezond kind ter wereld brengen.

Maar met veel van die moeders loopt het niet goed af. Er zijn een heleboel weeskinderen van wie de ouders gestorven zijn aan hiv/ aids. Door de geweldige initiatieven van geweldige vrouwen hier zijn er twee weeshuizen opgericht.

Angela Malik, die ook de kleuterschool heeft opgericht waar we de eerste dag waren, is verantwoordelijk voor de bouw van de weeshuizen. Er wonen in ieder van de huizen ongeveer 40 kinderen die verzorgd worden door ‘mamma’s’.

Roeping

Vrouwen die het als een roeping zien om in deze huizen te wonen en voor de kinderen te zorgen. Zonder de financiële steun van Orange Babies was dit allemaal niet mogelijk geweest en zouden de kinderen, die zo’n geweldige hiv vrije start hebben gehad op straat terecht komen.

Gelukkig is dat niet het geval en wonen ze in deze huizen. In de weeshuizen zitten ook kinderen die wel besmet zijn met het hiv-virus. Deze kinderen worden niet zomaar opgenomen in een weeshuis.

Eerst proberen ze een plek voor ze te vinden bij familie, maar als en echt geen veilige thuissituatie voor ze gevonden kan worden nemen ze hen toch op. 

Levenslust

We werden welkom geheten door de geweldig opgevoede kinderen die voor ons zongen en dansten. Met een energie en levenslust waar je u tegen zegt.

Wat me hier elke dag verbaasd is hoe vriendelijk, gemoedelijk, aardig en dankbaar de mensen zijn. Wat een geweldige mensen om veel geld voor op te halen. Je ziet dat het direct goed terecht komt!"

Help Jeroen en Marie-Claire

Samen met het echtpaar Van Koningsbrugge-Witlox wil Nouveau vanaf zichtbaarheid creëren voor een goed doel met stijl, substantie en spirit: Orange Babies.

Lezeressen kunnen doneren, en een week lang de belevenissen uit de eerste hand lezen. Voor donaties (klein of groot) ga naar www.jeroenvoororangebabies.nl

Beeld: Roger Neve