Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bijzondere liefde: Jackie en John F. Kennedy

De beroemdste president aller tijden, John F. Kennedy, zou slechts 45 jaar oud worden en zijn vrouw Jackie zou hem in roem overstijgen. Hun liefde was een sprookje, maar niet in de romantische zin van het woord… Deze week zouden ze 65 jaar getrouwd geweest zijn. Als het huwelijk van Jacqueline Le...

Bijzondere liefde: Jackie en John F. Kennedy

De beroemdste president aller tijden, John F. Kennedy, zou slechts 45 jaar oud worden en zijn vrouw Jackie zou hem in roem overstijgen. Hun liefde was een sprookje, maar niet in de romantische zin van het woord… Deze week zouden ze 65 jaar getrouwd geweest zijn.

Als het huwelijk van Jacqueline Lee Bouvier en John Fitzgerald Kennedy iets bewijst, dan is het wel hoe graag mensen in sprookjes geloven. Hij: een iconische president, zij: een al even iconische First Lady. De wereld vreet ze op in de drie jaar van zijn presidentschap.

Ook na de moord in Dallas weet Jackie de mythe van hun Grote Liefde in stand te houden. Tot Judith Campbell-Exner in haar boek My Story (1977) uit de school klapt over haar jarenlange relatie met John, en over zijn liederlijke gedrag met andere, niet zelden betaalde vrouwen.

Daarna is er geen redden meer aan: de vijfendertigste president van Amerika valt postuum door de mand als rokkenjager en iedereen rond hem blijkt ervan geweten te hebben. Ook Jackie.