Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Beeldig op een beperkt budget? Zó doe je dat

Even strijken maakt meteen Ines de la Fressange van je. Gesoigneerd door het leven gaat willen we allemaal wel, maar niet iedereen heeft tijd of beschikt over voldoende budget om dure kleren te kopen of elke week naar de kapper te gaan. What to do? Even doorlezen, voor gouden tips om een chique, ...

Beeldig op een beperkt budget? Zó doe je dat

Even strijken maakt meteen Ines de la Fressange van je.

Gesoigneerd door het leven gaat willen we allemaal wel, maar niet iedereen heeft tijd of beschikt over voldoende budget om dure kleren te kopen of elke week naar de kapper te gaan. What to do? Even doorlezen, voor gouden tips om een chique, stijlvolle uitstraling te creëren zonder failliet te gaan.

 • Koop goedkope kleding een maat groter en laat het even op maat maken. Dat is niet duur en het kledingstuk krijgt er een instant designer uitstraling van. Koop ook knitwear een maat groter, het zal er meer als 'kwaliteit' uitzien.
 • Ken je kleuren en je bodytype en koop slim: iemand als Ines de la Fressange zie je niet in spaghettibandjes, strapless tops, glimmende tops, gescheurde jeans of heel strakke daywear.
 • Koop blouses met lange mouwen (die kun je tot driekwart oprollen voor een andere look).
 • Draag geen atleisure buiten de sportschool, hoe comfy het ook zit.  
 • Koop vooral effen kleren: bij goedkope gepatroneerde kleding lopen de motieven vaak niet door, wat een beetje slordig staat. Ook slogans en grote logo's kun je beter vermijden. Effen kleding verveelt minder snel, is makkelijker onderling te combineren en je kunt er altijd een boost aan geven met sieraden of een gepatroneerde sjaal.  
 • Strijk je kleren – een broek met een vouw, instant chic! – en gebruik voor blouses een stijfselspray voor een meer luxe uitstraling.[[{"fid":"39890","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"attributes":{"class":"media-element file-full-body","data-delta":"3"}}]]
 • Schoenen hoeven niet duur te zijn, als ze maar gaaf / gepoetst zijn.  
 • Heel basic, maar vaak vergeten: loshangende draden afknippen, knopen compleet houden, scheuren repareren.
 • Investeer voor de winter in een mantel, het staat vele malen eleganter dan een jack.
 • Een verzorgd uiterlijk begint met een verzorgd gezicht: epileer je wenkbrauwen en smeer trouw met hydraterende en voedende crèmes. Dat kan gewoon het huismerk van de drogist zijn. Dagelijks reinigen en smeren (en af en toe scrubben) is belangrijker dan een hele range van peperdure producten. Bijkomend voordeel: met een goed verzorgde huid heb je minder make-up nodig, óók chic.
 • Je haar even uitföhnen ziet er altijd mooier uit dan het gewoon laten opdrogen. Pluis is voor niemand een goede look, tem het met een beetje (haar)olie of investeer in een knipbeurt.
 • Hou je nagels kort en rond, met transparant of klassieke rode lak. Gouden regel van Ines: als de lak op één nagel bladdert, moet alles eraf.  

Foto (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in