Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

BBQ Trend 2021: gegrilde groenten

Laat die bloemkoolsteak maar doorkomen! Hoewel de meeste mensen barbecueën vooral associëren met vlees en vis, blijkt uit onderzoek van Deliveroo dat 45% ervan overtuigd is dat een vegetarische BBQ minstens zo lekker kan zijn. BBQ-specialist Bram Hoogers raadt aan om zoveel mogelijk groenten uit ...

BBQ Trend 2021: gegrilde groenten

Laat die bloemkoolsteak maar doorkomen!

Hoewel de meeste mensen barbecueën vooral associëren met vlees en vis, blijkt uit onderzoek van Deliveroo dat 45% ervan overtuigd is dat een vegetarische BBQ minstens zo lekker kan zijn.

BBQ-specialist Bram Hoogers raadt aan om zoveel mogelijk groenten uit te proberen op de barbecue, langzaam garen of eventueel in aluminiumfolie, en te kijken wat dat met de smaak doet: 'Experimenteren met pure groenten wordt dé bbq-trend van 2021.' 

De experts zijn het ergens dan ook unaniem over eens: er is bijna geen groente die niet van vuur houdt. Hoogers’ vega-aanraders zijn ingesneden aubergine met miso, pompoen met pesto, geblakerde prei of paprika, gepofte aardappel en als afsluiter ananas met (kokos)suiker en een bolletje ijs.

De ultieme groentehit op de BBQ is de bloemkoolsteak. Hiervoor snij je van een hele bloemkool dikke plakken (1,5 tot 2,5 cm), waar je de steel aan laat zitten. Die houdt de roosjes mooi bij elkaar.

De plakken smeer je in met een mengsel naar smaak: de basis is olijfolie, met bijvoorbeeld gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.

Is de BBQ op temperatuur, leg dan de plakken op de heetste plek middenin en schroei ze in een paar minuten bruin en knapperig (na 2 minuten even omdraaien). Laat ze daarna aan de zijkant van het rooster nog een minuut of tien nagaren tot ze beetgaar zijn. Erg lekker met rode salsa of salsa verde bij een salade met noten en wat peulvruchten. Heb je geen barbecue, dan biedt een grillpan uitkomst.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in