Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ans Markus opent 20e editie Kunstmaand Ameland

Kunstmaand Ameland 2016 In november staat het Nederlandse eiland Ameland een maand lang volledig in het teken van kunst. Deze populaire expositiemaand zal voor de 20e keer plaatsvinden en dat wordt gevierd met een speciale opening door niemand minder dan kunstenares Ans Markus op zaterdag 5 novem...

Ans Markus opent 20e editie Kunstmaand Ameland

In november staat het Nederlandse eiland Ameland een maand lang volledig in het teken van kunst. Deze populaire expositiemaand zal voor de 20e keer plaatsvinden en dat wordt gevierd met een speciale opening door niemand minder dan kunstenares Ans Markus op zaterdag 5 november in Landal Ameland State. Kunstmaand Ameland is voorzien van kunst van 125 binnen- en buitenlandse kunstenaars. Muziek en theaterliefhebbers zullen er ook te vinden zijn. Verschillende bekende artiesten als Herman van Veen, Jan Vayne en Iris Kroes staan op het podium.

Expositie Ans Markus

Kunstenares Ans Markus is bekend om haar schilderijen van vrouwen in windsels. De subtiele toonovergangen in het werk van de kunstenares maken de weergave levensecht. In haar schilderijen speelt ‘de vrouw’ een belangrijke rol. Zowel Markus zelf als haar dochter Sigrid fungeren als model voor de figuren. De laatste jaren wordt haar werk tevens gekenmerkt door enerzijds een bredere oriëntatie op de maatschappij en anderzijds een meer spirituele inhoud. Het werk van Ans Markus, dat gerekend wordt tot het Nieuw Realisme, wordt tentoongesteld in de Doopsgezinde Kerk in Hollum.

Over de horizon

De officiële opening van Kunstmaand Ameland (1 t/m 30 november) vindt plaats op zaterdag 5 november. Het thema van de 20ste feesteditie van Kunstmaand Ameland is Over de Horizon. Hiermee wordt de echte horizon bedoeld, maar ook de Scandinavische landen. En wat brengt de toekomst? Voor het eerst wordt er ook kunst gepresenteerd uit IJsland, naast de kunstenaars uit Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland en eigen land. Vroeger voeren de Amelanders voor handel naar deze landen gelegen aan de Oostzee en nu wordt kunst uit deze regio naar Ameland gebracht.

Veelzijdige exposities

Er zijn veel bijzondere kunstenaars met uiteenlopende werken, waaronder Barbara Broekman en Henk Wolvers. Kunstenares Barbara Broekman maakt gebruik van een zeer divers palet aan harde en zachte materialen. In haar werk worden dagelijkse onderwerpen als liefde, dood, geboorte, verlies en de verhouding tussen seksen aangesneden. Keramist Henk Wolvers werkt uitsluitend met het bijzondere materiaal porselein. De belangrijkste uitgangspunten voor zijn werk zijn beweging en transparantie: en dat met porselein!

Kaartverkoop

De kaarten variëren in prijs van € 22,- t/m €30,-. Voor het bestellen van de tickets en meer informatie over het podiumkunst programma klik hier.