Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

ANJA DU-BOIS: 'NOOIT MEER HETZELFDE' (GESLOTEN)

'Nooit meer hetzelfde' van Anja du-Bois Het boek vertelt het verhaal van de vrouw van Herman du-Bois, één van de twee mannen die jarenlang onterecht vastzat vanwege de Puttense moordzaak. Bizarre aanleiding Ze had de kladjes al een tijd in haar kast liggen. Op een dag ontmoet Anja du-Bois een mev...

ANJA DU-BOIS: 'NOOIT MEER HETZELFDE' (GESLOTEN)
Du-Bois

Bizarre aanleiding

Ze had de kladjes al een tijd in haar kast liggen. Op een dag ontmoet Anja du-Bois een mevrouw die tegen haar zegt: 'Voor dat geld hadden ze mijn man ook wel vast mogen zetten.' Deze opmerking was voor haar de druppel en ze besluit haar aantekeningen in boekvorm uit te geven.

'Nooit meer hetzelfde'

Dat werd de titel. Anja du-Bois beschrijft daarin de periode dat haar man zeven jaar onterecht vastzat . Herman verdwijnt in 1995 achter de tralies. Hij wordt met zijn zwager schuldig bevonden aan de verkrachting en moord op Christel Ambrosius.

Pas in 2002 komen de mannen weer vrij nadat ze twee derde van hun straf hebben uitgezeten. Nog datzelfde jaar worden ze na heropening van de zaak uiteindelijk ook formeel vrijgesproken. Inmiddels is Ronald P. tot 18 jaar cel veroordeeld voor de moord.

Gepest en bedreigd

Ze vertelt in het boek over de constante hoop op vrijspraak en de gigantische teleurstelling als haar man wordt veroordeeld. Ook gaat ze in op de pesterijen en bedreigingen waar ze mee te maken krijgt.

'Er waren avonden waar ik elke vijf minuten werd gebeld. Maar negeren kon ook niet, want dan zou ik een telefoontje van Herman kunnen missen.'

Ze blijft achter haar man staan: 'Zoiets gaat vanzelf. Ik had twee kleine kinderen en ik wist 100 procent zeker dat hij er niets mee te maken had. Dat gaf me veel kracht'.

Geld

Als Herman en zijn zwager vrijgelaten worden krijgen ze ieder 900.000 euro schadevergoeding.

Anja zegt daarover: 'In de periode dat hij vastzat heb ik veel schulden moeten opbouwen. Er was geen inkomen. Opeens krijg je een zak met geld. Je denkt dat gaat nooit op. We kregen geen begeleiding daarbij en hebben vooral in het begin leuke dingen gedaan met het gezin.Het ergste is dat Herman nooit  meer werk heeft kunnen krijgen. Dus we moesten van dat geld leven. Dus ja, het is op '.

Kapotgemaakt

'Ja het heeft mijn leven kapotgemaakt deze hele periode', vervolgt ze , 'ons leven wordt nooit meer hetzelfde. Het sociale leven is weg. Als we ergens komen gaat het altijd over de Puttense moordzaak. Als we uit willen, willen we dat als Herman en Anja en onszelf kunnen zijn. Maar dat kan niet. Het gaat altijd over de moordzaak. Nee...het wordt nooit meer hetzelfde.'

Mail & Win

Nouveau mag 5 boeken weggeven. Stuur een mail met uw NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl met de omschrijving DuBois.

Deze actie is gesloten!