Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anita Witzier: 'Mijn trouwjurk is op een jurk van Máxima geïnspireerd'

We vroegen onze online hoofdredacteur van vandaag de hemd van het lijf over mode, vakanties, tijd voor zichzelf én Máxima. En wat denk je? De jurk waar Anita 4 jaar geleden in trouwde is gebaseerd om een outfit van de koningin. Anita: Zou Maxima dat ook doen, op zondag de krant spellen? In een 10...

Anita Witzier: 'Mijn trouwjurk is op een jurk van Máxima geïnspireerd'

We vroegen onze online hoofdredacteur van vandaag de hemd van het lijf over mode, vakanties, tijd voor zichzelf én Máxima. En wat denk je? De jurk waar Anita 4 jaar geleden in trouwde is gebaseerd om een outfit van de koningin.

Anita:

Zou Maxima dat ook doen, op zondag de krant spellen? In een 10 days broekje misschien?

Stijlicoon

Daarmee zal ze zich niet snel in de publieke ruimte begeven, maar met Maxima is er een heus stijlicoon de koninklijke gelederen binnen getreden. De ontwerpers die haar kleden zullen hun zegeningen tellen, want of het nu een vermaakte postzak is of een kroningsrobe, ze draagt het met zwier.

Heur haar los over de schouders of kunstig opgestoken, ze kan het allemaal hebben. 

Sowieso kijk ik met bewondering naar hoe ze haar plek heeft heeft veroverd in niet alleen een nieuw land maar in een geheel nieuw soort leven. Het is haar blijkbaar op het lijf geschreven. Ze staat niet voor niets al jaren op de eerste plaats van favoriete royals. 

Trouwjurk

Persoonlijk kennen doe ik haar niet , ik heb haar slechts eenmaal de hand geschud, dus op smeuiige anekdotes kan ik niemand trakteren maar volgens mij kan je wel met d’r lachen. 

Een kleine bekentenis kan ik hier wel doen; het idee voor de mouwtjes van mijn trouwjurk heb ik gestolen van één van haar jurken.

En het idee voor de voile kwam van een oude foto van toen nog Koningin Juliana. Je zou kunnen zeggen dat het een ‘koninklijke’ outfit was waarin ik bijna vier jaar geleden ‘Ja’ zei.