Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anita Witzier: 4x Zó maak ik tijd voor mezelf

Er is veel om gelukkig van te worden volgens onze gasthoofdredacteur van vandaag. Hier de 4 favoriete 'even-een-momentje-voor-mezelf-tips' van Anita Witzier: 1. Een lekker warm bad Eén van de allerfijnste momenten voor mezelf, en dit wordt níet spannend, is een uurtje in bad met een lekkere olie,...

Anita Witzier: 4x Zó maak ik tijd voor mezelf

Er is veel om gelukkig van te worden volgens onze gasthoofdredacteur van vandaag. Hier de 4 favoriete 'even-een-momentje-voor-mezelf-tips' van Anita Witzier:

1. Een lekker warm bad

Eén van de allerfijnste momenten voor mezelf, en dit wordt níet spannend, is een uurtje in bad met een lekkere olie, een boek, een masker en een kopje thee. Ik zei toch. 

Het boek leg ik al na een minuut of tien weg om zoetjesaan in een halfslaap te sukkelen waaruit ik een minuut of twintig later geheel verkwikt ontwaak met een fluweelzacht huidje.

2. Sporten

Een ander moment, dat ik mezelf veel vaker cadeau doe, is sporten. 

50 minuten lang de aandacht op ademhaling, lenigheid, uithoudingsvermogen, spierkracht, flexibiliteit en reactievermogen. Zo kwam ik erachter dat ultieme focus tot ultieme ontspanning leidt.

Daarna gooi ik er een vega eiwit shake met boerenkool en banaan in en de dag kan beginnen. Klinkt gruwelijk, is het niet.

3. Af en toe een wijntje

En nee, ik ben geen ‘happyhealthylifestyletype’ want ik drink ook wijn. Over momentje voor mezelf gesproken. Alhoewel dat meer een momentje voor met z’n tweeën is. 

4. Wandeling met de hond

Ook een lange wandeling met de hond met koffie toe, is is iets waarvan ik erg gelukkig wordt. Net als het uitvogelen van een nieuw en spannend gerecht. Of de krant spellen op zondag.

Ach, er is zoveel om gelukkig van te worden! 

Dit was de laatste blog van Anita op Nouveau.nl.

Wil je meer columns lezen van deze leuke vrouw? Bij onze collega's van Margriet schrijft ze elke week een column. Die kun je hier online nog eens lezen.

Bedankt voor de fijne dag Anita!