Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alcoholvrije feestdagen saai? Helemaal niet!

Met deze bijzondere mocktails en adult lemonades heb je het niet eens in de gaten.

Alcoholvrij saai met kerst? Dacht het niet!

Geen of minder alcohol drinken is goed voor je gezondheid en hartstikke hip. De tijd dat je een feestje uitzat op een spa'tje is bovendien voorbij, er is grote keuze in alcoholvrije drankjes. Daarom wat inspiratie voor de feestdagen!

Mocktails

Mocktails voor bij de borrel, wat dacht je bijvoorbeeld van een virgin mojito of pina colada? Daar maak jezelf als gastvrouw (niet al aangeschoten bij het voorgerecht) en je niet-drinkende gasten absoluut blij mee.

Kombucha

Kombucha is gefermenteerde zoete thee, dat klinkt misschien niet meteen joepie, maar echt: het is een absolute runner-up! Het is lekker friszuur en bevat maar een derde van de suiker die in gewone frisdrank zit. Gewoon te koop of online te bestellen bij AH.

Seedlip

Feestelijker dan Seedlip wordt alcoholvrij niet! Dit is de eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drank. Zonder suiker of andere zoetstoffen en met nul calorieën. Het wordt gemaakt van kruiden en specerijen, schillen en schorsen. Met tonic en garnering maak je er iets van dat net zo lekker is als gin-tonic. Serieus. Op de site staan recepten voor andere alcoholvrije cocktails met als slogan What to drink when you're Not drinking? Nou, dit dus. O.a. te koop bij Gall & Gall.

Adult lemonades

Dat zijn dus geen kleverige en mierzoete ranja's met een rietje, maar experimenten met allerlei soorten groenten, fruit en kruiden. Met name siropen doen het nu goed, denk daarbij niet aan standaard aardbeiensmaak, maar aan komkommer met munt en spicy pumpkin. Of wat dacht je van ginger beer?

Fijne kerst!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in