Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7x Dit mag je niet missen als je op Texel bent

Na een prachtige tocht door de duinen kun je hier bijkomen met een weldadig wolbad of vis eten bij een sterrenchef. het grootste Waddeneiland is een weldaad voor de natuurliefhebber, maar ook als je van dineren op niveau of houdt, zit je op Texel goed. Eten & drinken op Texel Texel heeft zijn eig...

7x Dit mag je niet missen als je op Texel bent

Na een prachtige tocht door de duinen kun je hier bijkomen met een weldadig wolbad of vis eten bij een sterrenchef. het grootste Waddeneiland is een weldaad voor de natuurliefhebber, maar ook als je van dineren op niveau of houdt, zit je op Texel goed.

Eten & drinken op Texel

Texel heeft zijn eigen restaurant met Michelinster, Bij Jef. Vooral de visbereiding wordt er geroemd, maar ook de wijnkaart krijgt bonuspunten. O, en wil je aansluitend in bed rollen: Bij Jef beschikt over een aantal fijne hotelkamers. 

Wandelen

Texel is groot en voelt daardoor bijna ‘on-eilands’ aan. Je kunt er heerlijk lange wandelingen maken. Op de site van Staatsbosbeheer staan routes voor alle Waddeneilanden; zeker op Texel móét je er een uitkiezen. Bijvoorbeeld die door de duinen, die eindigt bij zeehondencentrum Ecomare. 

IJsboerderij Labora

Een ijsboerderij is net zo lekker als het klinkt. Alles wordt er gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De koeien die de melk leveren, staan heerlijk in de wei te grazen. 

Kaap Skil

Dit museum is alleen al de moeite waard vanwege de schatten uit het Palmhoutwrak. Vergaap je aan de kledingstukken en andere historische pareltjes die zijn gevonden in de resten van het zeventiende-eeuwse houten schip.

Overnachten op Texel

Boetiekhotel Texel heeft naast fijne hotelkamers ook een ‘woolness spa’, waar je tot rust komt in de geursauna of een wolbad kunt nemen. Vroeger gebruikte de arme boerenbevolking de wol van Texelse schapen om spieren en gewrichten weer soepel te krijgen en dat werkt nog steeds. 

Bierbrouwerij

Misschien heb je weleens Skuumkoppe gedronken, want dat biertje is ook behoorlijk populair op het vasteland. Maar de Texelse bierindustrie heeft meer lekkers te bieden. Bij de brouwerij kun je een rondleiding krijgen en natuurlijk de bieren proeven.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Getty Images