Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 terrastrends waar je de komende maanden mee te maken krijgt

Lekker in het zonnetje zitten, mensen kijken, hapje en drankje erbij – het terrasjes-seizoen komt eraan. Wat kun je verwachten, qua trends op het terras?

Terras drankjes trends

Het worden pittige tijden in het zonnetje!

Lekker in het zonnetje zitten, mensen kijken, hapje en drankje erbij – het terrasjes-seizoen komt eraan. Wat kun je verwachten, qua trends op het terras?

Bewust bestellen

Kleinere porties zodat er niets overblijft, duurzame ingrediënten, klassieke vleesgerechten 'veganizen': trendy uit eten wordt een oefening in voedselvroomheid met de nadruk op gezond(er) en plantaardig(er).

Suiker is uit, peper is in

Kleine hapjes met heel veel smaak is een duidelijke trend: kruiden en specerijen gaan een steeds grotere rol spelen in recepten, ten koste van suiker en zout. Fusion slaat hilarisch door: het is een kwestie van wachten op hamburgerdumplings en pizza met sashimi.

Kosten besparen

Om energiekosten te besparen kun je deze zomer veel koude gerechten op de menukaart verwachten: salades, gazpacho en andere koude soepen, ceviche hebben als voordeel dat er niet uren pruttelen en stoven aan te pas komt.

De mocktail grijpt de macht

Alcoholhoudende dranken krijgen steeds meer concurrentie van alcoholvrije alternatieven.

Pretentie = uit

Schuim, stoom, wolkjes, wortels die eruit zien als broccoli – alle geduld met dit soort 'cheffie' kunstjes is even op. In barre dure tijden willen gasten graag gewoon goed eten (en herkennen wat er op hun bord ligt).

Bestellen en betalen met QR-codes

Onpersoonlijk, maar efficiënt: je scant wat je wilt hebben, stuurt het door naar de kassa en kunt zo ook op afstand afrekenen in afwachting van je bitterballen. Een uitkomst in tijden van personeelsschaarste. 'Personeelsgebrek' en 'tijdwinst' worden vaak genoemd als goede argumenten, maar met gastbeleving heeft het uiteraard niks te maken.

Shared dining 2.0

Bij het afrekenen iets doneren aan een goed doel (zoals je ook al vaak ziet bij get doen van online aankopen) zal steeds vaker in restaurants opduiken. Het etablissement kiest dan zelf het goede doel, maar je kunt ook denken aan het fenomeen 'uitgestelde koffie' waarbij je een extra bakje afrekent dat bijvoorbeeld aan een dakloze kan worden gegeven.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images