Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 oranje hapjes om in de stemming te komen!

En dan gaan we later op de dag lekker aan de oranje wijn 😉 Valt er al wat oranjes te snacken? Misschien lokken de oranje tompouces en de oranjekoeken, maar er zijn ook nog andere lekkere (hartige hapjes) die in het kleurschema van Koningsdag passen.  Pompoensoep! Nu is een pompoen slachten nog ee...

7 oranje hapjes om in de stemming te komen!

En dan gaan we later op de dag lekker aan de oranje wijn ?

Valt er al wat oranjes te snacken? Misschien lokken de oranje tompouces en de oranjekoeken, maar er zijn ook nog andere lekkere (hartige hapjes) die in het kleurschema van Koningsdag passen. 

Pompoensoep! Nu is een pompoen slachten nog een hele klus, dus als je energie wilt overhouden voor de Koningsnacht haal je gewoon lekker een pot verse pureersoep. Binnen 20 minuten een prachtige oranje soep die nog gezond is óók.

Lekker snacken: zoete aardappelfrietjes husselen met een mengel van uienpoeder, knoflookpoeder en wat zout, op bakpapier in de oven op 230 graden gaar bakken. Beetje mayonaise erbij, niets meer aan doen. 

Reepjes oranje paprika smaken prima met tzatziki, maar je kunt de paprika's ook vullen met gekruid gehakt, groenten en wat kaas en garen in de oven. 

Zelfgemaakte yoghurtijsjes met bloedsinaasappel en abrikoos (mag ook uit blik). Gebruik als basis volle Griekse yoghurt, maak je mengsel op smaak met honing. De ijsjes er zo uit laten zien als op de foto is nogal gepruts. Je kunt de hele boel ook in de blender kieperen met een drupje oranje kleurstof om toch het Ice Ice Orange effect te krijgen.

Wortel crudites met hummus, altijd een goed idee. 

Panang curry (met kip of tofu) is een prima bodempje voor als je het laat wilt maken. 

Blini's met gerookte zalm en wat (gekruide) roomkaas - klaar in een handomdraai!

Rode linzenpasta is vezelrijk, lekker en helemaal on topic, qua oranje. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in