Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 niet te missen hoogtepunten op Schiermonnikoog

De auto mag niet mee naar ‘Schier’. De bewoners zijn, geheel terecht, erg zuinig op hun eiland. Schiermonnikoog is met nog geen duizend inwoners de kleinste gemeente van Nederland en dus wat minder toeristisch. Ideaal voor natuurliefhebbers. Hotspots op Schiermonnikoog Eetwinkel Vrouwe Jacoba bez...

7 niet te missen hoogtepunten op Schiermonnikoog

De auto mag niet mee naar ‘Schier’. De bewoners zijn, geheel terecht, erg zuinig op hun eiland. Schiermonnikoog is met nog geen duizend inwoners de kleinste gemeente van Nederland en dus wat minder toeristisch. Ideaal voor natuurliefhebbers.

Hotspots op Schiermonnikoog

Eetwinkel Vrouwe Jacoba bezorgt smakelijke pizza’s en tapas en is tevens een slijterij, waar je bijvoorbeeld roomboterbabbelaarlikeur kunt kopen.

Bij restaurant Ambrosijn worden afwisselende, biologische gerechten geserveerd.

Heb je pubers, dan kun je die naar discotheek Toxbar sturen terwijl je zelf een wijntje drinkt in It Aude Beuthus, Het Oude Boothuis. 

Doen: het breedste strand van Europa

Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. Er is dus meer dan genoeg plek om je op een handdoek neer te vlijen met een goed boek of bij minder zonnig weer een stevige strandwandeling in te lassen. 

Ontdekken op 'Schier'

Je kunt om het hele eiland heen lopen. Trek wel stevige, waterdichte wandelschoenen aan. De natuur op Schiermonnikoog is misschien wel de allermooiste van de Waddeneilanden. De sfeer is hier rauwer, ruiger – perfect om even ‘uit je hoofd te stappen’. 

Overnachten

Strandhotel ZandtaanZee is het noordelijkst gelegen hotel van Nederland. Als je maar een béétje strandliefhebber bent, wil je hier nooit meer weg. Een enorm terras en prima verzorgde kamers – en mocht de duik in zee wat kouder zijn dan verwacht, da ben je dicht bij een warme douche. 

Zit je liever in een dorpje? Boek dan bij Hotel Graaf Bernstorff, dat behalve kamers ook appartementen heeft (tot vijf personen).  

Must do: Balg Express

Een trekker met een bus erachter neemt je via het strand mee naar het oostelijkste deel van het eiland. De rit eindigt bij de Balg, waar je zeehonden kunt spotten en bijzondere schelpen vindt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in