• Lifestyle

53 jaar en stijlvol in een strakke leren kokerrok: deze vrouw is het allemaal

Door Kim Veldema
53 jaar en stijlvol in een strakke leren kokerrok: deze vrouw is het allemaal

Waarom zou je niet na je vijftigste nog ongelooflijk sexy - en tegelijk stijlvol - kunnen zijn? De van oorsprong Nederlandse Yolanda Hadid laat zien dat het kan.

En de moeder van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid toont meteen dat stijl helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn: op de kokerrok draagt ze een knalrode coltrui, een zwarte riem om de taille te benadrukken en voilà, fab fifty it is.

Yolanda gisteren, op weg naar het programma 'Good Morning America'

'Onzichtbare' ziekte van LymeYolanda droeg deze creatie gisteren naar een tv-show. Ze is momenteel druk met het promoten van haar boek Believe Me: My Battle with the Invisible Disability of Lyme Disease dat vandaag wordt gelanceerd. Daarin beschrijft ze hoe het is om te leven met de - door teken verspreide - 'onzichtbare' ziekte van Lyme. Onzichtbaar, omdat jarenlang niemand in haar omgeving, zijzelf ook niet, wist dat zij aan deze ziekte leed, tot uiteindelijk de diagnose werd gesteld in 2012. Maar toen waren er al tal van medische onderzoeken de revue gepasseerd. 

Lees ook: Half-Nederlands topmodel Gigi Hadid schittert op allereerste Vogue Arabia

Auto-ongelukYolanda leidt op 't oog een zorgeloos jetset-leven, maar heeft al de nodige tegenslagen meegemaakt. Ze werd geboren in 1964 als Yolanda van den Herik en groeide met haar ouders en broer op in Papendrecht. Toen ze zeven jaar oud was overleed haar vader bij een auto-ongeluk en moest haar moeder in haar eentje de twee kinderen opvoeden. 

 

❤️Wearing the smile LIFE gave me...... #NYFW #SS18 #InGratitude

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Op de catwalk van Frans MolenaarOp 16-jarige leeftijd werd Yolanda door ontwerper Frans Molenaar gevraagd om één van de modellen te vervangen op de catwalk. De Zuid-Hollandse blondine werd ontdekt als model door Eileen Ford, de eigenaar van Ford Models. Ze tekende een contract bij het modellenbureau en liep modeshows in Parijs, Milaan, Hamburg, Sydney, Kaapstad, Tokio, New York en Los Angeles. Na vijftien jaar stopte ze als model om een gezin te stichten. Dat deed ze samen met vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid in Amerika; samen kreeg het stel drie kinderen.

Dubbel gevoelYolanda is trots, maar vindt het ook spannend: de lancering van haar boek over de ziekte van Lyme.

Als Nederlandse is Yolanda natuurlijk altijd dol gebleven op fietsen:

 

❤️Some Dutch childhood shenanigans......... #Joy #HealingSpirit #Konstance

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

 

Soms is ze weer even terug in Nederland. 

 

 

❤️Just a small town girl at heart........ #GoodByeForNow

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

En dan mag een trip down memory lane in de Efteling natuurlijk niet ontbreken.

 

❤️Where magic happens for everyone......... #DeEfteling #Kaatsheuvel #Holland

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Tot slot: samen wandelen met broerlief in Nederland. Er kan een oceaan tussen zitten, maar ze zijn 'always connected', oftewel: hun sterke band is voor altijd.

Bron beeld: Hollandse Hoogte, Rex by Shuttersock, Instagram