5 x waarom je nú naar Griekenland moet

Door Anita Willemars
5 x waarom je nú naar Griekenland moet

Genoeg van de regen? Stikchagrijnig van het slechte weer? In Griekenland schijnt wel de zon. Nouveau’s Anita is net terug en tipt haar 5 beste adressen.

 1. AtheneWat een leuke stad. Persoonlijk vind ik het een beetje Amsterdam in de jaren tachtig. Dat komt waarschijnlijk doordat er overal graffiti te zien is, en er zulke verrassende en creatieve koffietenten en restaurants zijn. Natuurlijk zijn de musea en de Akropolis een must, maar wandelend door de straten is Athene zo’n leuke mix van oosterse en westerse invloeden, dat het een zeer prettige stad is.
 2. De Cycladen

  [[{"fid":"9214","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":611,"width":458,"style":"height: 200px; width: 150px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"3"}}]]

  Er zijn zoveel eilanden in Griekenland dat het natuurlijk onmogelijk is ze allemaal te bezoeken. Wij zijn naar Paros, Sifnos en Naxos gegaan, eilanden die in de Cycladen liggen. Ook Máxima en Willem-Alexander schijnen vanuit hun Griekse vakantievilla naar Sifnos te zeilen, om aan te leggen én te lunchen. De mensen zijn er vriendelijk, de dorpen authentiek, en het leven modern. Dus kleine witgeschilderde straatjes waar nauwelijks een auto doorheen kan, en hippe koffietentjes waar alle soorten koffie te krijgen zijn.
 3. Blauw blauwer blauwstHet water rond de Griekse eilanden is zo helder, dat ik alleen bij de gedachte aan Griekenland weer zin krijg om in die heldere zee te zwemmen. De eilanden hebben zoveel mooie baaien, dat zelfs in het hoogseizoen het strand vrij rustig is. Net genoeg toeristen om je niet alleen te voelen, maar met zoveel ruimte om je heen, dat je kunt doen wat je wilt. Ik heb elke ochtend een paar baantjes in die blauwe zee gezwommen.
 4. Gezond eten

  [[{"fid":"9217","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":1187,"width":890,"style":"height: 200px; width: 150px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"5"}}]]

  De moussaka is misschien een beetje achterhaald, maar er is zoveel meer in de Griekse keuken. Mijn favorieten zijn de courgettechips en de auberginesalade, maar er zijn zoveel groentevariaties van rode biet tot Griekse salade, dat ook onze vegetarische dochter nu fan is van de Griekse keuken. Middellandse Zee-eten behoort sowieso tot de gezondste keuken ter wereld. Op Sifnos waren veel Italianen die speciaal voor de Griekse keuken kwamen.
 5. De boten en de bussenWij vlogen naar Athene en reisden met boot en bus. Dat varen met de boot langs allerlei eilandjes geeft al een enorm gevoel van vrijheid. Op de eilanden zelf is het openbaar vervoer goed geregeld, ook met veel bagage kun je overal op de bus stappen.
5 x waarom je nú naar Griekenland moet
5 x waarom je nú naar Griekenland moet
5 x waarom je nú naar Griekenland moet
5 x waarom je nú naar Griekenland moet
5 x waarom je nú naar Griekenland moet

En het goede nieuws: je kunt het hele jaar door op lijnvlucht naar Athene.