Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x niet te missen dit weekend

Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je. Noorderzon Performing Arts FestivalSnel naar het Noorden, want Groningen barst tot en met 27 augustus uit z’n voegen van dans-, kunst-, theater-, en muziekvoorstellingen. De bijdragen komen van over heel de wereld. Tip: dansvoorstelling ‘Du désir d’ho...

 5 x niet te missen dit weekendWeekend, het grote genieten kan beginnen. Nouveau zet de leukste bestemmingen voor de komende dagen op een rij. Veel plezier!

1. Museum: Carel en Mathilde Willink

Het eerste weekend dat Museum More in Kasteel Ruurlo (Achterhoek) open is voor publiek. Het kasteel scoort direct met de overzichtstentoonstelling van kunstschilder Carel Willink. Een realistisch portret van zijn derde vrouw, paradijsvogel Mathilde, ontbreekt niet, evenals vijf jurken van haar favoriete ontwerpster Fong-Leng.

Meer info: Museum More

2. Expositie Fong-Leng

De legendarische modeontwerpster is niet alleen met haar couture in Ruurlo te zien, maar exposeert ook met eigen schilderijen bij Morren Galeries in Amsterdam. Deze hele week nog, tot 9 juli. 

Meer info: Morren Galleries

3. Wijnbar: Kruisherenhotel Maastricht

De bekende Maastrichtse horeca-entrepreneur Camille Oostwegel heeft net 5 sterren binnen voor zijn nieuwe zaak: Kruisherenhotel. En terecht. De wijnbar is een lust voor het oog. Van de vloer tot aan het plafond één grote wijnvitrine, terwijl je weggezonken zit in rode gecapitonneerde stoelen.

Meer info: Kruisherenhotel Maastricht

4. Theater: ‘Geen paniek!’

NRC roemde het als een ‘Hoogst komische heksenketel'. Niet missen dus, deze zomerkomedie met die leuke Tjitske Reidinga over een groepje B-acteurs van een rondreizend toneelgezelschap.  

Meer info: Geen Paniek

5. Expositie ‘The Prints of Andy Warhol and other PopArtists’

Ex-radio-deejay Lex Harding verzamelde jarenlang werken van Andy Warhol, Roy Liechtenstein en Keith Haring. Vanaf deze zondag is zijn PopArt-walhalla te bewonderen in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Meer info: Beurs van Berlage