Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 X Happy Weekend

Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je. Sushi festival Sushi-liefhebbers opgelet: dit weekend vindt in Ahoy Rotterdam het grootste sushi festival van Europa plaats! Leer zelf de edele Japanse kunst van het sushi maken, schuif aan bij de langste sushi bar van het land en proef alle laatste t...

5 X Happy Weekend

Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je.

 1. Sushi festival 

  Sushi-liefhebbers opgelet: dit weekend vindt in Ahoy Rotterdam het grootste sushi festival van Europa plaats! Leer zelf de edele Japanse kunst van het sushi maken, schuif aan bij de langste sushi bar van het land en proef alle laatste trends: van sushi- donut tot lolly. 

  Meer info: Sushi Festival
 2. [[{"fid":"9027","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":1334,"width":890,"style":"height: 180px; width: 120px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"7"}}]]Tentoonstelling: Tier -  Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren 

  Dit is het laatsteweekend dat in het historisch interieur van Museum Oud Amelisweerd in Bunnik het werk van taxidermie duo Jaap Sinke en Ferry Van Tongeren te bewonderen is. Hun opgezette dieren en fotografie zijn geïnspireerd op de oud Hollandse meesters. Zo is er een indrukwekkende kamer met een verwijzing naar ‘De bedreigde zwaan’ van Jan Asselijn. Damien Hirst is fan; hij kocht in 2015 al hun werk van een tentoonstelling in Londen. 

  Meer info: Museum Oud Amelisweerd
 3. September Tuinmaand 

  Paleis het Loo in Apeldoorn staat in september van de tuin. Zo zijn er elk weekend rondleidingen met het thema ‘Een tuin om te eten’, proeverijen, wandelingen en de unieke kans het dak op te gaan van Het Loo voor een fantastisch uitzicht over de paleistuinen. 

  Meer info: Paleis Het Loo
 4. [[{"fid":"9024","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"9":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":900,"width":679,"style":"height: 159px; width: 120px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"9"}}]]Tentoonstelling: Klaar om te dragen 

  Na een verblijf in het ziekenhuis zag edelsmid en sieradenontwerper Eva van Kempen de schoonheid in van ziekenhuismaterialen Door edelstenen, zoetwaterparels en edelmetaal toe te voegen aan materialen als infuussnoeren maakt ze het tot bijzondere en kostbare juwelencollecties. Haar nieuwste werk is vanaf dit weekend te zien in Museum de Fundatie bij Kasteel het Nijenhuis in Heino. 

  Meer info: De Fundatie
 5. Museumnacht Groningen 

  Een weekendje Groningen dit weekend? Geen gek idee, want vijf musea in de Martinistad openen op zaterdagavond 9 september voor de allereerste keer tot na middernacht hun deuren. Maak je op voor een bijzondere high lights: van een artist talk met Maarten Baas tot een Japanse theeceremonie, van ballet in het museum tot silent disco. 

  Meer info: Groninger Museumnacht

Fijn weekend,

Claudia, Margreet, Inge, Jessica

Pssst… Al naar ‘Body Art’ in het Tropenmuseum in Amsterdam geweest?