Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 X Happy Weekend

5 X Happy Weekend

Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je.

 1. Noorderzon Performing Arts Festival

  Snel naar het Noorden, want Groningen barst tot en met 27 augustus uit z’n voegen van dans-, kunst-, theater-, en muziekvoorstellingen. De bijdragen komen van over heel de wereld. Tip: dansvoorstelling ‘Du désir d’horizons’ van een van de meest invloedrijkste artiesten uit de Afrikaanse danswereld, choreograaf Salia Sanou.

  Meer info: Noorderzon Performing Arts Festival
 2. Tentoonstelling Edward Krasiński[[{"fid":"8677","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":591,"width":591,"style":"width: 151px; height: 151px; float: left;","class":"media-element file-full-body"}}]]

  Hij wordt gezien als de een van de belangrijkste kunstenaars van de Poolse avant-garde in de jaren zestig en zeventig: Edward Krasiński. Z’n handelsmerk is een simpel rolletje blauw Scotch-tape dat hij strak horizontaal op 1.30 meter op muren, deuren, schilderijen, mensen en spiegels plakte en zo heel de wereld een kunstwerk maakte. Nog tot en met 15 oktober in Stedelijk Museum Amsterdam.

  Meer info: Stedelijk Museum
 3. Birds of Bach

  Op zondag 20 augustus delen celliste Geneviève Verhage en percussionist Sytze Pruiksma niet alleen hun liefde voor muziek, maar ook voor natuur in Vondelpark Openluchttheater. Na de werken van Bach geeft de bekendste en meest enthousiaste boswachter van het land, Arjan Postma, een college over de natuur. De páden in, de lanen uit!

  Meer info: Vondelpark Openluchttheater
 4. [[{"fid":"8676","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":384,"width":600,"style":"width: 200px; height: 128px; float: left;","class":"media-element file-full-body"}}]]Dit weekend in Utrecht? Ga dan eten bij restaurant Het Ketelhuis

  Werd er tot begin dit jaar nog stoom voor de fabriek opgewekt, nu komt er alleen nog stoom uit de pannen in het Utrechtse Ketelhuis. Binnen is moderne designmeubilair gecombineerd met het industriele decor van de fabriek. Ook op de kaart worden onverwachtse combinaties niet geschuwd, gelukkig!

  Meer info: Het Ketelhuis
 5. Overzichtstentoonstelling Ravage

  Het ontwerpersduo Ravage zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar is een begrip in mode- en designland. Van horloges voor Swatch tot taarten van De Bijenkorf tot de inrichting van hotel Velizy bij Parijs, zij deden het. ‘Spelenderwijs – mode, kunst, design’ in Museum Arnhem laat een overzicht van veertig jaar barokke speelse creaties zien. Tot en met 31 oktober.

  Meer info: Museum ArnhemFijn weekend,

Claudia, Margreet, Inge, Jessica

Pssst… Al naar ‘Puck & Hans – couture locale’ in Amsterdam Museum geweest? Nog tot en met 3 september.