Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 X Happy Weekend

Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je. Expositie ‘Legends Passed’ Johan Cruijff, Roger Moore, Muhammad Ali, Chuck Berry en David Bowie, al deze legendes worden tijdens deze foto expositie in het Eduard Planting Gallery in Amsterdam geëerd. Met o.a. werk van fotograaf Steve Park die unieke ...

5 X Happy Weekend

Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je.

 1. Tentoonstelling Christian Dior

  Onderweg naar de Côte d’Azur? Maak een stop in Parijs en bezoek de overzichtstentoonstelling ‘Christian Dior, Couturier du Rêve’ ter ere van het 70-jarig bestaan van couturehuis. Met meer dan 400 designstukken én kunstwerken uit de privécollectie van Christian Dior. Een shoppingspree naderhand is je vergeven. 

  Meer info: Les Arts Decoratifs

 2. Tentoonstelling Steve McCurry[[{"fid":"8112","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":868,"width":720,"style":"width: 120px; height: 145px; float: right;","class":"media-element file-full-body"}}]]

  Museum Helmond zet de spotlight op de fotograaf Steve McCurry. Hij schoot het wereldberoemde portret van het groenogige Afghaanse meisje met de versleten rode hoofddoek. Dit en ander kleurrijk werk, voornamelijk uit Azië, is nog tot en met 10 september te bewonderen. 

  Meer info: Museum Helmond

 3. Tentoonstelling ‘New Realities’ 

  Zo makkelijk als we nu een foto maken, zoveel moeite dat kostte in 19e eeuw, maar toch experimenteerde mensen al volop met het medium. Het Rijksmuseum toont een overzichtstentoonstelling uit deze periode met werk van o.a. George Hendrik Breitner en de eerste vrouwelijke fotografe, de Britse botanicus Anna Atkins. Tot en met 17 september. 

  Meer info: Rijksmuseum
 4. Shakespeare onder de sterren [[{"fid":"8114","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":620,"width":879,"style":"width: 179px; height: 126px; float: right;","class":"media-element file-full-body"}}]]

  Vul een picknickmand met Italiaanse wijn, worst en kazen, ga naar het Bostheater in het Amsterdamse Bos en waan je in het Rome van Julius Caesar. Onder de sterrenhemel is in dit stuk van Shakespeare te zien hoe Brutus en andere samenzweerders de moord op Caesar beramen. Met muziek van blazerskwintet K.O.Brass! Tot en met 9 september. 

  Meer info: Bos Theater
 5. Festival Retro sur Mer 

  Oefen de Jive, trek je petticoat aan en zet zijn haar in de brylcreem, want net over de grens in België ga je dit weekend terug naar de 50’s en 60’s. Bij dit gratis event zijn er onder andere danslessen, live bands, een vintage markt en op zondag is het een verzamelplek voor oldtimers. 

  Meer info:Facebook Retro sur Mer

Fijn weekend,

Claudia, Margeet, Inge, Jessica

Pssst… Al naar ‘Cool Japan’ in museum Volkenkunde in Leiden geweest?