Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 typische wintertrends van 2022 (waaronder de do-mi-bo)

Sinds 19 april 2022 is alles weer zo'n beetje als normaal, zoals voor de pandemie. Toch zijn er een paar dingen definitief veranderd.

Wintertrends

Alles lijkt als vanouds, maar er is toch wel het een en ander veranderd.

Het is bijna niet meer voor te stellen dat we een jaar geleden nog vanwege covid-19 met mondkapjes rondliepen, de scholen weer dicht gingen, horeca en niet essentiële winkels  dichtwaren en 'de maximale groepsgrootte buiten' twee personen vanaf dertien jaar was.

Sinds 19 april 2022 is alles weer zo'n beetje als normaal, zoals voor de pandemie. Toch zijn er een paar dingen definitief veranderd.

DE HOLLANDSE ZIEKTE IS PASSÉ

Was je in december 2019 nog een held als je op twee paracetamol snotterend en rochelend naar je werk kwam om daar je collega's aan te steken, tegenwoordig doet vrijwel niemand dat meer.

Je werkt thuis tot je je weer goed voelt. Ook een blijvertje: betere hygiëne, vooral in de vorm van veel meer handen wassen.

DE VRIJ-MI-BO STERFT UIT

Op veel werkplekken was de vrijdagmiddagborrel een gezellige manier om een punt achter de week te zetten. Dat fenomeen sterft uit nu heel veel mensen thuiswerken en dan ook nog specifiek op vrijdag.

Het zijn er zoveel dat de NS de dienstregeling voor die dag zelfs al heeft afgeschaald, omdat er 20% minder reizigers (zo'n 800.000) minder zijn. Vrijdag was bovendien al de dag waarop veel parttimers niet werken. Nu geeft een Nederland niet snel zijn bitterballen op: de vrij-mi-bo is dan ook geruisloos geëvolueerd tot een do-mi-bo.

WE BLIJVEN DICHTER BIJ HUIS

Twee jaar slechts met grote moeite verre reizen kunnen maken, leidde voor veel mensen tot een herontdekking van hoe mooi het in Nederland en de nabije landen is. De chaos op de vliegvelden door personeelstekorten hebben daar ook een handje bij geholpen.

Wordt het winters, dan is de kans groot dat de Franse Vogezen, Belgische Ardennen en het Duitse Winterberg, Feldberg en Willingen erg in trek zullen zijn: met de auto ben je er zo.

KOKEN UIT VOORRAAD IS EEN BLIJVERTJE

De herwaardering voor voedsel uit blik, glas en de diepvries zette al tijdens de pandemie in. Qua bouwstoffen doet het niet onder voor vers en met een voorraadje kun je altijd iets lekkers op tafel zetten.

De stijgende kosten houden deze trend in stand. Wie stevig gebruik maakt van aanbiedingen kan zo de voorraadkast aardig gevuld houden. Extra voordeel: bij ijzel of ander bar winterweer hoef je de deur niet uit.

WARM WINT HET VAN FASHIONABLE

Met de hoge energieprijzen kijken we massaal wat minder naar wat in de mode is, maar meer naar onesies, draagbare dekens, dikke truien, vesten en gevoerde laarzen voor warme voeten.

Foto (c) Shutterstock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Shutterstock