Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 tentoonstellingen die je wil zien deze zomer

Voordeel van een museum bezoeken in de zomer? Om de kunstwerken goed te houden, is de klimaatbeheersing meestal 'on point'. Lekker koel dus, op deze bloedverzengend warme dagen. En nog bartensvol inspiratie ook. Deze exposities zijn echt de moeite waard op dit moment: 1. Japanese Paintings in Zwo...

5 tentoonstellingen die je wil zien deze zomer

Voordeel van een museum bezoeken in de zomer? Om de kunstwerken goed te houden, is de klimaatbeheersing meestal 'on point'. Lekker koel dus, op deze bloedverzengend warme dagen. En nog bartensvol inspiratie ook. Deze exposities zijn echt de moeite waard op dit moment:

1. Japanese Paintings in Zwolle

Voor zijn serie Japanese Paintings schilderde Jasper Krabbé sierlijke portretten op de achterkant van doeken. Het geeft de schilderijen een dromerig, transparant effect.

Van 16 juni t/m 2 september, Museum de Fundatie Zwolle. www.museumdefundatie.nl

2. Michael Jackson: On The Wall, Londen

Als je toch de Eurostar wilt uitproberen, bezoek dan in LondenNational Portrait Gallery.

Prachtige expositie geïnspireerd op The King of Pop met werk van o.a. Gary Hume, David LaChapelle, Paul McCarthy en Andy Warhol (zie foto hieronder).

Michael Jackson: On the Wall. Van 28 juni t/m 21 oktober. www.npg.org.uk.

3. Viktor & Rolf, Rotterdam

Al 25 jaar maken ze couture van een unieke schoonheid: Viktor & Rolf, wereldwijd bejubelde ontwerpers. De grootse tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years etaleert hun altijd vernieuwende oeuvre.

Van 27 mei t/m 30 september, Kunsthal Rotterdam. www.kunsthal.nl

4. Charlotte Dumas, Leiden

Rode draad in het nieuwe werk van de geliefde Charlotte Dumas vormen het 12-jarige Japanse meisje Yuzu en haar paard Urara. Een prachtige verhalende tentoonstelling in Japanmuseum SieboldHuis.

Het paard in de kalebas. Van 8 juni t/m 25 november in Leiden. www.sieboldhuis.org

5. David LaChapelle, Groningen

Omstreden, uitdagend en altijd vernieuwend is het werk van fotograaf David LaChapelle. Zijn eerste grote solotentoonstelling in Nederland belicht zijn veelzijdige oeuvre: LaChapelle, Good News for Modern Man.

Te zien t/m 28 oktober, Groninger Museum. www.groningermuseum.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in