Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 redenen om naar de sauna te rennen in de koude maanden

Goed voor (bijna) alles, zo’n half uurtje in de warmte. Er is een reden dat de sauna zo populair blijft.

sauna

Of je nou houdt van infrarood of een opgietsauna, als je plaatsneemt op een houten bankje in de hitte, weet je dat je iets goed voor jezelf doet. Maar weet jij waar een saunabezoekje precies allemaal goed voor is?

Je bloeddruk en bloedsomloop

Een inkoppertje: je bloedvaten zetten uit in de warmte, waardoor je een betere bloedsomloop krijgt. Dat helpt bij hoge bloeddruk en zorgt dat er meer bloed in bijvoorbeeld je hart terecht komt. Ontspannen op meerdere niveaus dus.

Je hart

Een droge sauna staat erom bekend te helpen meer zuurstof in je lijf te krijgen. Heel gezond voor je hart dus, als je geen onderliggende problemen hebt (check het anders even bij je dokter).

Je geest

Sauna’s zijn hartstikke goed voor je mental health, blijkt uit steeds meer onderzoeken. Door de warmte ontspan je beter, en wie regelmatig sauna’t slaapt beter en maakt meer endorfinen aan. Ook fijn: even helemaal niets, geen telefoon, geen getrek aan je. Jij, jezelf, niets meer.

Je spieren

Pijnlijke spieren? Dan is warmte het fijnste wat er is. Want betere bloedsomloop betekent ook meer zuurstof en voedingsstoffen voor je spieren, die daardoor sneller herstellen.

Je huid

Ook heel logisch eigenlijk: van in de sauna zitten krijg je een betere huid. De hitte zorgt wel even voor rode konen, maar brengt je ook aan het zweten, wat helpt bij het ontgiften van je huid. Schonere poriën en als je voor infrarood gaat een natuurlijke boost in de aanmaak van collageen. Mooi meegenomen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images