• Lifestyle

5 pandemie-dansjes die viraal gingen

Door Ella Vermeulen
5 pandemie-dansjes die viraal gingen

'Ik wilde de moraal een beetje opvijzelen.'

Van een Indiase dokter die in een hazmatpak losgaat op een Bollywood-nummer tot een dansgroep uit Harlem die pirouettes maak in een verlaten metrostation: deze vijf dansfilmpjes hadden alleen 2020 gemaakt kunnen worden.

KNO-arts Arup Senapati behandelt in Assam al maandenlang covid-19 patiënt en danst op de hit Ghungroo voor herstellende zieken: "Ik wil de moraal een beetje opvijzelen."

Het Dance Theater of Harlem laat een kant van New York zien die we nog niet kenden.

Dr. Quintin Lee, directeur van Childersburg High School, maakte van MC Hammer's U Can't Touch This het anthem van 2020: 'So now, back up 6ft / You better not cough and you better not sneeze.' Hoe geweldig is dit schoolhoofd?!

Kayallah Jones was werkeloos en dakloos toen ze na een leuk sollicitatiegesprek werd aangenomen als serveerster. Dit is hoe hoop (en blijdschap) eruit ziet.

De Jerusalema Dance Challenge is de bekendste dans van 2020. Het begon in Angola, waar jonge mensen op een binnenplaats zaten te eten voor ze in zang en dans uitbarsten op de hit van Master KG en Nomcebo Zikode...

...en is inmiddels wereldwijd een fenomeen, om even aan iets anders dan aan corona te denken. Net als veel andere zorginstellingen in Nederland deed ook Het Slingeland Ziekenhuis mee en nam dit filmpje op tijdens de adempauze van het virus, nu heeft het personeel het weer veel te druk met patiënten. 

Openingsfoto: check de uitvoering van het Ndlovu Youth Choir

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in