Waaronder eindelijk eentje over tofu en hoe je dat lekker maakt.
Nu Midden-Nederland weer naar school gaat en de vakanties in noord en zuid op hun einde lopen, heb je vermoedelijk best zin om weer eens wat meer in de keuken te experimenteren. We selecteerden vijf nieuwe kookboeken, om inspiratie uit op te doen.
Tofu
Je wilt wat vaker plantaardig eten, je wilt ook je proteïne-inname op peil houden, dan kom je al snel uit op tofu. Alleen, hoe geeft je eens een beetje smaak aan zo'n wit blok? Dat lukt al snel met Tofu van Emma de Thouars (€ 24) dat morgen uitkomt. Boordevol tips & tricks, tot en met rauw en toetjes toe. Tip één: koop je tofu in de toko en niet in de supermarkt: goede tofu is romig. En tip 2: niet vegetarisch, maar om je vingers bij af te likken: probeer Emma's Mapo Tofu recept, een wonderlijke mix tussen pittig en zacht.
Pien laat haar eten zien
'Dinnerparty-waardig, maar toch do-able', dat zijn de gerechten van Pien Wekking, bekend van @pienlaathaaretenzien. Op 11 oktober verschijnt het gelijknamige kookboek, met daarin haar inmiddels beroemde vistaco’s met avocado/limoensaus en mango-pico de gallo én cocktails. Lekker hip nieuw kookboek, € 27 in preorder.
Zes seizoenen graan
'Het is onmogelijk om dit boek te lezen zonder naar de keuken te willen rennen,’ aldus Nigella Lawson over Zes seizoenen graan van Joshua McFadden, bekend van zes seizoenen (groenten). Ideaal kookboek voor wie graag wat vaker plantaardig wil eten, gek is op gezonde koolhydraten en benieuwd is naar wat er allemaal kan met gerst, bruine rijst, boekweit, maïs, gierst, haver, quinoa, rogge, tarwe en wilde rijst. Zes seizoenen graan verschijnt op 28 september, € 40
Het grote groenteboek
Nog meer plantaardige inspiratie vind je in Het Grote Groenteboek van groentepionier Alice Heart. Makkelijke recepten, met suggesties voor ingeblikte, gefermenteerde of ingevroren alternatieven. Leuk boek voor wie benieuwd is naar nieuwe vegetarische recepten, die niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ook voor de planeet. In haar nieuwe boek Het grote groenteboek deelt bestsellerauteur Alice Hart meer dan 80 recepten met groenten in de hoofdrol: eenvoudige recepten voor hobbykoks, die groots zijn van smaak. Net uit, € 30
Lekker & simpel 10 jaar
Ruim tien jaar geleden gingen Jorrit en Sofie samenwonen en besloten ze hun kookkunsten te delen op een website, om aan hun moeders te laten zien wat ze hadden gegeten. Nu staan er meer dan 5.000 recepten op lekkerensimpel.com, waarmee ze meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand voorzien van lekkere, niet te moeilijke recepten met ingrediënten die gewoon in de supermarkt zijn te vinden. In Lekker en Simpel 10 Jaar wordt dit jubileum gevierd met hun Greatest Hits: 150 favoriete recepten: zowel hoofdgerechten, als voorgerechten en toetjes. Verkrijgbaar vanaf 13 september, € 22,50
Foto (c) Getty Images
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in