Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 nieuwe kookboeken om lekker uit te kokkerellen

Buiten waait de wind om het huis, binnen ruikt het heerlijk! Kouder weer, lange avonden - is er iets troostrijker dan comfort food en lekker bakken? Hier vind je een selectie uit de nieuwe kookboeken voor dit najaar, om eindeloos inspiratie uit op te doen.  Life of Pie: liefde voor koolhydraten W...

5 nieuwe kookboeken om lekker uit te kokkerellen

Buiten waait de wind om het huis, binnen ruikt het heerlijk!

Kouder weer, lange avonden - is er iets troostrijker dan comfort food en lekker bakken? Hier vind je een selectie uit de nieuwe kookboeken voor dit najaar, om eindeloos inspiratie uit op te doen. 

Life of Pie: liefde voor koolhydraten

Wat als kleine hidden bakery voor (custom) cakes in Amsterdam begon, is inmiddels uitgegroeid tot een dagelijkse sugar rush waar meer dan 40.000 Instagramgebruikers aan verslaafd zijn geraakt. Life of Pie is de trendsetter op het gebied van het 'nieuwe bakken': weg met de slagroomtaart en de roomsoes, kom maar door met de drip cake en de unicorn cupcake. Met het boek Life of Pie – van oprichtster en eigenaresse Kim Schilte – kun je nu ook zelf thuis aan de slag met het maken van de mooiste cakes en sweets.

Life of Pie verschijnt 20 oktober bij uitgeverij Spectrum

Het Oesterboek

Oester zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering. Maar er is meer: de oester heeft een interessante geschiedenis. De prehistorische oester diende als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens. Oesters zie je bovendien terug op prachtige oude schilderijen.

Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en bijzondere oesterrecepten van chef-koks.

Ik eet zo graag 2

ken je van haar kookprogramma's op 24Kitchen en van haar lekkere, pure low carb recepten met heel veel groenten. In haar nieuwe boek staan er meer dan tachtig, waaronder 20 keto, 10 vegetarisch keto, 30 vegetarisch, 12 vegan en 28 vis & vlees. Ik eet zo graag 2 is zo'n kookboek waar je gretig op terugvalt als je gezond wilt eten, maar je receptenrepertoire graag wat wilt uitbreiden.

Gruwelijk lekker

Heb je een moeilijke eter, student of puber in je leven, dan is dit kookboek een geweldig cadeau rond de feestdagen. Soraya Riem gaat als een raket met originele, no nonsense en vooral lekkere kookvideo’s op TikTok en daar is nu een atypische kookboek van gemaakt.

Geen moeilijk gedoe, gewoon een stuk of vijftig 'gruwelijk lekkere' recepten: van crispy doritos chicken wraps met halloumi tot een pantosti-pastinaak tot een heel hoofdstuk avg (aardappelgroente-vlees) met een twist. Gaandeweg maakt Soraya je ook wijzer in de keuken door tips en tools – zoals de ondertussen ook TikTok-famous aardappelpers – te bespreken. Mocht je geen genoeg van Gruwelijk Lekker kunnen krijgen, blader dan door naar het hoofdstuk 'voor mensen zonder leven', en leer hoe je zélf kerriemayo maakt of flammkuchendeeg in elkaar draait. 

Donna Hay Kerstmis

Feestdagen-voorpret! Of je nu zelf een heel kerstdiner organiseert, of alleen iets meeneemt naar een het diner van je familie of vrienden, met dit boek zit iedereen in het feestseizoen goed qua stress-vrije en overheerlijke kerst. Donna Hay Kerstmis is een volledig herziene editie met veel nieuwe recepten. Deze collectie van 170 indrukwekkende, feestelijke en toch simpele recepten, is een must-have voor iedereen die iets lekkers voor kerst wil koken. Kerstmis verschijnt 18 oktober bij Uitgeverij Spectrum.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in