Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 leuke nieuwe spellen voor de lockdown!

Je hoeft je de komende weken niet te vervelen! Sinds de eerste lockdown zijn bordspellen weer razend populair. De verkoop van gezelschapsspellen nam de afgelopen jaren al gestaag toe, corona gaf een extra zetje. Nederlandse spellenuitgevers spreken van een omzetgroei van 60 tot 80 procent.  Reden...

5 leuke nieuwe spellen voor de lockdown!

Je hoeft je de komende weken niet te vervelen!

Sinds de eerste lockdown zijn bordspellen weer razend populair. De verkoop van gezelschapsspellen nam de afgelopen jaren al gestaag toe, corona gaf een extra zetje. Nederlandse spellenuitgevers spreken van een omzetgroei van 60 tot 80 procent. 

Reden? Er zijn grenzen aan hoelang je naar een scherm kunt kijken, Netflix heb je op een gegeven moment ook wel eens uit en spelletjes doen zorgt voor gezelligheid en saamhorigheid.

Het helpt dat bordspellen er tegenwoordig vaak heel mooi uitzien en spannender en complexer zijn dan, pakweg, Mens-Erger-Je-Niet. Dat overigens óók nog altijd een bestseller is om je, euh, kapot aan te ergeren. Een selectie in (bijna) nieuwe  spellen van dit jaar – veel plezier!   

My City Bordspel

De Winnaar van het Speelgoed van het jaar 2021. In My City ontwikkel je je eigen stad. Je hebt hiervoor een eigen speelbord, waarop je gebouwentegels gaat passen. In het begin is je landschap nog vrij simpel, met lege velden, rotsen, bomen en een rivier. Ook de tegels zijn bescheiden, met gebouwen die zo in een eenvoudig dorpje passen. Maar na elk potje My City verandert er iets. Leuk voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar en een hit onder twintigers.

Ticket To Ride Europe

Dit strategische spel (vanaf 8 jaar, 2-5 spelers) is niet voor niets het populairste bordspel in jaren. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken?

Patchwork

Gekmakend op een leuke manier, dat is dit tactische tweepersoonsspel. Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk.

De Kwakzalvers van Kakelenburg: de Alchemisten

Na de Kruidenheksen is er weer een uitbreiding van het mateloos succesvolle De Kwakzalvers van Kakelenburg: de Alchemisten (2-4 personen, vanaf 10 jaar). Het spel is makkelijk te spelen en als je er eenmaal inzit, vaak ontzettend grappig. Geen spel voor bloedfanatieke strategen die van Risk houden, wel hilarisch voor een luie zondagmiddag.  

Het Jachtseizoen

Spel voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar, mateloos populair onder pubers en andere fans van StukTV. Verzamel een krachtig team van vrienden om aan de ultieme jacht te beginnen. Werk als een team om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Verdeel de taken in je team en beslis wie de StukTV-bus gaat besturen, de drone bemachtigt of als jager de straten opgaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in