Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 fleurige uitjes om het voorjaar te vieren!

Omdat het echt elke dag een beetje meer lente wordt en er steeds meer in bloei komt: fleurige voorjaarsuitjes!

Keukenhof

'Als de lente komt, dat stuur ik je… tulpen en bloesems!'

We tipten al Bloesempark Amstelveen voor een prachtig lente-uitje, maar er valt nog veel meer te genieten nu de natuur in bloei komt. Zoals…

De Keukenhof

Yep, de Keukenhof is open tot en met 14 mei 2023. De grootste tulpentuin ter wereld telt ruim zeven miljoen bloembollen die ieder seizoen weer worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. Keukenhof is slechts 8 weken per jaar geopend en trekt in die korte tijd meer dan een miljoen bezoekers.

Op de kleurrijke bloemenvelden rondom de lentetuin kun je prachtige bloeiende voorjaarsbloemen zien zoals krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten. De 15 kilometer wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat je een spectaculair uitzicht hebt op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen.

Museum De Zwarte Tulp

Als je toch in Lisse bent: in Museum de Zwarte Tulp is momenteel 'Tulpenkoorts, het ware verhaal' te zien. Over de Tulpenkoorts van 1636/37 gaan de wildste verhalen, de tentoonstelling vertelt wat er echt gebeurde in de eerste helft van de zeventiende eeuw, hoe de tulp van een gewild verzamelobject een handelsobject werd en daarna een speculatieobject.

Hoe er eerst werd gehandeld in de bloeiende tulp, daarna in de bollen en tot slot in bollen die nog in de grond zaten en die door speculanten soms wel een aantal keren werden doorverkocht in de hoop op steeds grotere winsten. En wat er gebeurde, en niet gebeurde, toen de markt in februari 1637 instortte, tot vreugde van spotprentmakers en dichters van honende verzen. En hoe de tulp ook na 1637 een geliefd verzamelobject bleef waarvoor flinke prijzen werden betaald. 

Bloesems in het wild

De boswachters van Natuurmonumenten hebben de mooiste fiets- en wandelroutes langs bloeiende fruitbomen voor je op een rij gezet, waarvan de meeste gewoon in het wild groeien.

Bloesems in de boomgaarden

De Betuwe is de place to be qua bloesempracht. De meeste bloesem bloeit in april en mei, maar het weer is natuurlijk een belangrijke bepalende factor, en daarnaast bloeien niet alle bomen tegelijk. Wil je weten wat waar bloeit, dan is daar de handige app Bloesemalert voor.

Bloesems bij de Belgen

In Japan wordt er elk jaar via televisie en radio gretig naar afgeteld: de kersenbloesemperiode. In de Japanse Tuin van Hasselt doen ze het dan ook niet anders: 225 exemplaren zijn de rozige sterren van het Kersenbloesemfestival. De kerselaars zijn tot 30 april te zien, ijs en weder dienende. Happy Hanami!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Keukenhof