Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 feestelijke kerstcocktails om thuis de feestdagen mee in te luiden

A toast to the holidays! Ben je wel van het thuis een cocktailtje shaken, dan hebben wij perfecte recepten voor je. Voor alleen, met z’n twee of met een grote groep.

Kerstcocktails

‘Tis the season voor een drankje. En wat staat er feestelijker in je glas dan een kleurige cocktail. Of je nou houdt van fris of romig: hieronder vind je ongetwijfeld een perfect recept voor jouw feestdagen.

Cranberry Fizz

Typhoon

Wat is er winterser dan de cranberry? Een heerlijk aperitief, dit glas op basis van gin.

Ingrediënten

30 ml gin (bijvoorbeeld Bareksten Botanical)

20 ml suikersiroop

20 ml citroensap

30 ml cranberrysap

5 cranberries

Champagne

Bereiding

Doe de gin, suikersiroop, cranberry- en citroensap in een shaker met ijs en schud tot alles goed koud is. Geen shaker in huis? Een glazen pot werkt ook! Zeef alles in een gekoelde flûte en top af met champagne. Garneer met vijf cranberry’s en/of een takje rozemarijn in het glas.

Winter 75

Typhoon

Ben je in de mood voor een echte klassieker? Dan is een 75 altijd een goed idee

Ingrediënten

25 ml gin (bijvoorbeeld Roku)

25 ml citroensap

25 ml honing

Mousserende wijn

Julienne gesneden gember

1 steranijs

Bereiding

Doe de gin, citroensap en honing in een longdrinkglas en roer tot alle honing is opgelost. Voeg ijs toe en roer nog eens voor dertig seconden. Top af met mousserende wijn en garneer met de gember en steranijs.

French Crèche 

Typhoon

Lekker sterk en speciaal ontwikkeld door bartender Nick Vrielink van de bekroonde Fitz’s Bar in Amsterdam.

Ingrediënten

40 ml Noilly Prat Original Dry

10 ml Campari

15 ml Courvoisier

10 ml vlierbloesemlikeur

Takje rozemarijn

Optioneel: mousserende wijn

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een hoog glas met ijs en mix alles door te roeren tot de cocktail goed koud is. Wil je je drankje extra feestelijk maken? Top dan af met mousserende wijn. Garneer met een takje rozemarijn.

Passion Fruit Mojito

Typhoon

Lekker fris, niet te zwaar, echt zo’n cocktail waar je ook nog zin in hebt na het kerstdiner.

Ingrediënten

50 ml Flor de Caña 12yo

30 ml passievruchtpuree

20 ml limoensap

2 tl bruine suiker

Muntblaadjes

Sodawater

Bereiding

Doe de rum, limoensap, suiker, passievruchtpuree en muntblaadjes in een stevig, hoog glas. Muddle/vijzel het geheel en vul het glas met crushed ijs. Top af met sodawater.

Eierpunch (pitcher)

Typhoon

Een Nederlandse twist op de beroemde eggnog, voor een grote groep.

Ingrediënten

160 ml Barrel Aged Genever (bijvoorbeeld die van Bols)

50 ml advocaat

6 grote eieren

100 gram witte suiker

300 ml melk

150 ml slagroom

Zout

Kaneel

Bereiding

Scheid de eieren en klop het eigeel met de suiker zachtjes op. Voeg langzaam de jenever, advocaat, melk en slagroom toe. Zet het mengsel een uurtje in de koelkast. Klop vervolgens het eiwit met het zout lobbig en meng met de eigeelmix. Schenk in een mooie kan en garneer met een snufje kaneel.

Cheers!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Typhoon