Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 Dingen die je niet wil doen in Rome (en goede alternatieven)

Rome, zo’n stad waar je nooit genoeg van krijgt. Behalve de mode, het eten en de toeristische trekpleisters, zijn ook de mensen zo stijlvol. Natúúrlijk zijn er fantastische toeristische must-sees, maar de echte hoogtepunten vind je daar niet. Kijk eens verder dan het Colosseum en de St. Pieter. O...

5 Dingen die je niet wil doen in Rome (en goede alternatieven)

Rome, zo’n stad waar je nooit genoeg van krijgt. Behalve de mode, het eten en de toeristische trekpleisters, zijn ook de mensen zo stijlvol. Natúúrlijk zijn er fantastische toeristische must-sees, maar de echte hoogtepunten vind je daar niet. Kijk eens verder dan het Colosseum en de St. Pieter. Ons lijstje What NOT to do when in Rome…

Sint Pietersbasiliek

Natuurlijk, het is indrukwekkend. Maar als je liever níet uren in de rij staat, heel vroeg je bed uit gaat om die rij te omzeilen met andere vroege vogels die ook op dat idee kwamen, laat de basiliek dan links liggen.

In Rome zijn meer dan 900 kerken met hun eigen geheime schatten. Schilderijen van Caravaggio, middeleeuwse fresco’s, ondergrondse cryptes op plekken waar je ze niet verwacht. Boek een gids en laat je verrassen door de verborgen schatten van de stad.

Vaticaan Musea

Ook zo’n highlight waar je de tijd voor moet nemen. Dus als je geen zin hebt om aan te sluiten in de rij en langzaam langs kunstwerken te schuifelen, bezoek dan een ander museum.

Het Musei Capitolini bijvoorbeeld. Kunstwerken van Bernini staan gebroederlijk naast Caravaggio’s schilderwerken. En je hebt er een uitzicht over het Forum Romanum dat je nooit meer vergeet.

Wandel daarna nog even door de tuinen van Villa Borghese en je hebt een zonovergoten lunch wel verdiend.

Cappuccino bestellen na 12:00

Het is een ongeschreven regel in Italië: Cappuccino bestellen na 12:00 ’s middags in ongeveer net zo erg als de moeder van een Italiaan beledigen. Cappuccino drink je bij het ontbijt dat bestaat uit iets zoetigs. Je drinkt ‘m meestal staand, aan de bar.

Daarna is het alleen nog acceptabel om een espresso of caffè macchiato (niet te verwarren met latte macchiato!) te drinken. Bestel ook geen ‘latte’ trouwens. Zonder het woord macchiato betekent dat gewoon een kop melk.

Diner bij het Pantheon of Piazza Navona

Hoewel de locatie natuurlijk aanlokkelijk is, is eten bij een restaurant op deze pleinen ongeveer hetzelfde als een hapje eten op de Dam en Damrak.

Veel restaurants hier zijn zogenoemde ‘tourist traps’: De hoofdprijs betalen voor slechte kwaliteit en verrassingen op de rekening. Niet doen dus.

Ga liever naar Trastevere of Testaccio voor de échte (en goedkopere) trattoria’s.

Pinot Grigio bestellen

Natuurlijk is knisperende Grigio een genot voor de smaakpapillen, maar kies een keer voor een minder bekende Italiaanse wijn. Wijnen uit Campagna, Greco di tufo, Fiono di Avellino en Falanghina kunnen je aangenaam verrassen.

Ga je voor rood? Kies dan niet voor de Brunello di Montalcino en Chianti, maar ga voor een Siciliaanse Nero d’Avola bijvoorbeeld.

Ook leuk, laat je iets door door de sommelier aanraden, wij werden zo al meerdere malen positief verrast.

Bron: Architectural Digest