Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

4 wijnbars en 3 cocktailbars in Amsterdam om je weekend goed te beginnen

Nieuwe bars en restaurants schieten in de hoofdstad als paddenstoelen uit de grond. Wij geven graag een paar tips in die wirwar van initiatieven, want er is maar weinig waar we het weekend liever mee inluiden dan een goed glas wijn of een smaakvolle cocktail. En dan het liefst ook met wat aandach...

4 wijnbars en 3 cocktailbars in Amsterdam om je weekend goed te beginnen

Nieuwe bars en restaurants schieten in de hoofdstad als paddenstoelen uit de grond. Wij geven graag een paar tips in die wirwar van initiatieven, want er is maar weinig waar we het weekend liever mee inluiden dan een goed glas wijn of een smaakvolle cocktail. En dan het liefst ook met wat aandacht voor de innerlijke mens, want wijn smaakt toch anders met een fijne versnapering erbij. Deze wijnbars en wijnrestaurants staan met stip op ons lijstje, de cocktailbars bewaren we voor de latere uurtjes.

Koffie en wijn bij 4850

Koffie en wijn, daar staat 4850 om bekend. Ja, waarom ook niet. Dit etablissement in Amsterdam Oost is nu een klein halfjaartje open, en stelt nooit teleur. Je loopt om een uurtje of 4 binnen voor koffie met een vriendin en zit om 5 uur aan de bubbels met charcuterie.

Daniel en Rikard zijn zelf echt liefhebbers en dat merk je aan alles. Kies, als het op de kaart staat voor de steak tartare met zalmeitjes of de foie gras. Wát een combi.

Naar de website

Quartier Latin-gevoel bij Petit Caron

Hun Café Caron was altijd al een fijn adres voor goede wijn en kleine Franse gerechtjes. Alain Caron opende met zijn zoons een nieuw café aan het Gerard Douplein. Petit Caron is meer een Parijse bar dan grote broer Café Caron, hoewel de naam anders doet vermoeden.

Wat mogen we verwachten? Binnen is de sfeer klassiek en een tikje rommelig op een goede manier. Buiten een petit, maar zonnig terras, waar we deze zomer verzekerd zijn van fijne wijnen en kleine borrelhapjes. We wanen ons in Quartier Latin.

Naar de website

Een beetje Parijs in Amsterdam bij Libertine Petit Café

Aan de Amsterdamse Noordermarkt opende onlangs Libertine Petit Café. Wat fíjn dat er steeds meer Parijs-georiënteerde tentjes zijn. Bij Petit Café kun je heel de dag terecht. De keuken? Frans. De sfeer? Ontspannen met dat tikje ‘joie de vivre’ waar we zo dol op zijn.

Casper Reinders maakt van het Libertine duo  (Libertine Café Café en Libertine Comptoir de Cuisine) een prettig ‘menage a trois’.

Naar de website

Altijd goed bij Alex + Pinard

Dit wijncafé is ons nieuwe altijd-goed-adresje. Fijne wijnen in mooie glazen en goed eten. Al meerdere malen liep een kleine borrel hier uit de hand tot een volwaardig, wijnovergoten diner. We nemen er nog eentje. 

Naar de website

En Amsterdamse 3 cocktailbars voor de late uurtjes

Uitzicht bij Malabar Skybar

Alleen al voor het uitzicht bij de Amsterdamse Skybar Malabar van Hotel Jakarta wil je een keer binnenlopen. Als je hier in de glazen uitspanning aan een cocktail nipt met wat van die heerlijke pittige Aziatische hapjes, waan je je pas echt on top of the world.

Naar de website

Vuurwerk in het glas bij Flying Dutchmen Cocktails

Tess Posthumus, een van ’s werelds beste bartenders, opende begin dit jaar eindelijk haar eigen zaak. Flying Dutchmen Cocktails staat garant voor vuurwerk in je glas in een intieme setting aan de Amsterdamse Singel, in rijksmonument Odeon. Perfect voor een stijlvol begin of einde van de avond.

Naar de website

Internationale allure bij 5&33

Op loopafstand van de Uitmarkt vind je bij 5&33 een uitstekende Gin & Tonic kaart met een entourage van internationale allure. Door de kunstvoorwerpen en moderne inrichting voelt het geheel eclectisch.

Hier komt men om gezien te worden en daar doen veel mensen ook een beetje extra hun best voor. Dat is wel zo prettig, want het oog wil ook wat.

Naar de website

Hoofdbeeld: Petit Caron

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in