Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

30 jaar mode in de kunsthal

Vanaf 10 september is er A Different History of Fashion te zien in de Kunsthal Rotterdam; een groot retrospectief gewijd aan de beroemde fotograaf Peter Lindbergh. Dertig jaar modefotografie is hier te bewonderen. A Different History of Fashion toont foto’s die Lindbergh maakte van 25 couturiers ...

30 jaar mode in de kunsthal

Vanaf 10 september is er A Different History of Fashion te zien in

Peter Lindbergh

Door het oog van de ontwerpers en samenwerkingspartners van de fotograaf, vertelt de tentoonstelling het verhaal van de hedendaagse mode aan de hand van werken van een generatie invloedrijke fotografen, ontwerpers en kunstenaars. Peter Lindbergh werkt voor de meest prestigieuze modetijdschriften zoals Harper’s Bazaar, Vogue, The Face en W. Met zijn romantische visie op de modellen die hij fotografeert, ontdaan van make-up, onthult hij hun natuurlijke schoonheid en authenticiteit en werpt hij  een nieuwe blik op vrouwen. Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington en Tatjana Patitz komen voor het eerst samen in Lindbergh’s beroemde Britse Vogue-cover van januari 1990, die het begin van het tijdperk van de topmodellen markeert.

Peter Lindbergh

Er zijn 250 foto’s te zien, naast couturecreaties van verschillende modeontwerpers, polaroids, achter-de-schermen filmfragmenten met bijvoorbeeld Kate Moss en video-interviews met onder anderen Nicole Kidman, Cindy Crawford en Nederlands modellen Lara Stone en Mika. Genoeg voor een interessant dagje Rotterdam!

De tentoonstelling is samengesteld door curator Loriot en Peter Lindbergh zelg en gaat in 2017 een internationale tour maken. Tegelijk met de tentoonstelling komt het boek A Different History of Fashion uit.

Voor meer informatie: www.kunsthal.nl

Bewaren

Bewaren