Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 x Mode-musea om te bezoeken als je op reis bent

Mode en reizen, die twee klinken als muziek in de oren. Ben je dol op mode en ga je binnenkort op vakantie? Wellicht is het bezoeken van een modemuseum wel de moeite waard. Ga je heel toevallig naar Granville, Milaan of Parijs? Lees dan snel verder. 1. Parijs De Fondation Louis Vuitton in Parijs ...

3 x Mode-musea om te bezoeken als je op reis bent

Mode en reizen, die twee klinken als muziek in de oren. Ben je dol op mode en ga je binnenkort op vakantie? Wellicht is het bezoeken van een modemuseum wel de moeite waard.

Ga je heel toevallig naar Granville, Milaan of Parijs? Lees dan snel verder.

1. Parijs

De Fondation Louis Vuitton in Parijs is een lust voor het oog. Het is ontworpen door Frank Gehry die een combinatie wilde maken van damestassen en moderne kunst.

In het museum vind je de kunstverzameling van de bestuursvoorzitter van Louis Vuitton, Bernard Arnault. Het museum werd in oktober 2014 geopend.

2. Milaan

Armani Silos is echt een snoepwinkel. Giorgio Armani gaf zichzelf dit vier verdiepingen hoge gebouw voor de veertigste verjaardag van het merk Armani. 

De inmiddels 84-jarige ontwerper zag in dit jubileum een mooie aanleiding voor het samenstellen van een tentoonstelling met Armani-ontwerpen uit de afgelopen vier decennia. Wij zeggen: wow!

3. Granville 

Ook de Franse stad Granville (ook wel het Monaco van het Noorden genoemd) is een bezoekje waard. Want daar vinden we de enorme roze villa La Maison Dior.

Je raadt het al, het huis waar Christion Dior opgroeide. Het is nu geen woonhuis meer, maar een museum met daarin exclusieve ontwerpen van de designer. De tuin die Christian Dior onder de Provençaalse zon ontwierp, bevat volop herinneringen aan zijn kindertijd in Normandië.

Bron: Elle/Dior/InStyle Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in