Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 x lekker lentekookboek

Kook jezelf naar verre oorden (of niet). We missen veel in deze tijden, maar wat we niet hoeven te missen zijn onze favoriete maaltjes uit verre oorden. En ja: restaurants missen we natuurlijk erg. Maar met een nieuw kookboek open je feitelijk een heel nieuw restaurant bij je thuis. Met deze drie...

3 x lekker lentekookboek

Kook jezelf naar verre oorden (of niet).

We missen veel in deze tijden, maar wat we niet hoeven te missen zijn onze favoriete maaltjes uit verre oorden. En ja: restaurants missen we natuurlijk erg. Maar met een nieuw kookboek open je feitelijk een heel nieuw restaurant bij je thuis.

Met deze drie lekkere kookboeken zet jij de lente alvast lekker op tafel. Met een beetje hulp uit Paramaribo, New York en Australië.

1 – Everyday Fresh van Donna Hay

Als je de boeken van Donna Hay nog niet kent, heb je echt wat in te halen. Want deze vrolijke Australische is haast de personificatie van het voorjaar. Haar eten is licht verteerbaar, snel op tafel te toveren en heerlijk vers en groen ingestoken. Geen ellenlange tekst en uitleg, gewoon simpele smaken die uitstekend bij elkaar passen. Altijd blije tafelgenoten gegarandeerd.

2 – Lekker thuis van Alison Roman

Over Alison Roman heb ik al vaker geschreven op deze site en haar populariteit in Nederland is inmiddels ook bewezen, getuige het feit dat haar tweede boek net in het Nederlands is vertaald. De titel zegt het al: thuis uit eten. Met overzichtelijke ingrediëntenlijsten (geen waslijst met meerdere winkels nodig) en vooral heel veel fijne groente-opties, perfect voor in het eerste lentezonnetje.

3 – Paramaribo van Judith Cyrus

Judith werd geboren in Paramaribo en getogen in Koog aan de Zaan. Ze groeide op met het traditionele Surinaamse eten van haar moeder, werkte onder andere bij Yotam Ottolenghi en biedt ons nu een retourtje Suriname in boekvorm. Haar recepten zijn hartstikke toegankelijk en maakbaar, maar de smaken zul je normaal niet snel uit je eigen keuken toveren dus haar hulp is erg welkom. Perfect voor die eerste keer buiten eten van de lente.

Beeld: Spectrum, Fontaine

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in