No 5 is echt een lifesaver.
Soms je bed uit drijven, een wisselend humeur, stijfheid of gewrichtspijn? Als vrouw kun je in de overgang met deze verschijnselen en nog andere kwaaltjes te maken krijgen. Gelukkig is er iets aan te doen, we praten je even bij over de nieuwste inzichten.
1 Je bent de enige niet
In Nederland is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek de helft van de volwassen bevolking van Nederland ouder dan 50 jaar. De helft van deze groep bestaat uit vrouwen waarvan de vijftigers meestal te maken zullen hebben met de overgang. Het is een natuurlijk proces en het begin van een nieuwe levensfase. Je lichaam laat de vruchtbare periode achter zich en gaat op zoek naar een nieuwe hormoonbalans.
2 Onvoorspelbaar ongesteld worden is een eerste signaal
Tijdens de overgang is je lichaam in transitie: het laat de vruchtbare periode achter zich. Dat heeft gevolgen voor je menstruatie.
Je voorraad eicellen raakt op en je lichaam produceert steeds minder van de hormonen oestrogeen en progesteron. Gemiddeld merken vrouwen op hun 47ste de eerste veranderingen in hun menstruatie. Die wordt dan onregelmatiger. Dit wordt ook wel de pre-menopauze genoemd.
3 De overgang en menopauze zijn niet hetzelfde.
De menopauze is het moment dat je als vrouw niet meer vruchtbaar bent. Om precies te zijn: je laatste menstruatie (al zul je op dat moment niet weten of doorhebben dat het je laatste is). Je produceert hierna geen eicellen meer en menstrueert niet meer.
De overgang speelt zich daarvoor af. Het is de overgangsperiode van nog vruchtbaar naar niet meer vruchtbaar zijn. Dit alles wordt gestuurd door je hormonen.
4 Bijna alle vrouwen hebben last van de overgang
Die hormoonwisselingen gaan meestal niet onopgemerkt voorbij. Vrouwen kunnen last hebben van gewichtstoename, opvliegers, nachtzweten, vermoeidheid, onregelmatige menstruatie, vermoeide spieren en vaginale droogheid. Deze mogelijke verschijnselen, of een selectie daarvan, komen bovenop je dagelijkse bezigheden - je werk, de zorg voor je kinderen en voor de generatie boven je – wat het een uitdagende periode kan maken voor iedere vrouw.
Zoals de overgang een natuurlijk proces is, zo kunnen ook de verschijnselen worden verlicht, op een zo'n natuurlijk mogelijk wijze.
Daarom werkt Ymea met natuurlijke formules en natuurlijke ingrediënten om je te ondersteunen tijdens de overgang.
6 …en dat kan op een heel natuurlijke manier
Elk Ymea product bevat een zorgvuldig geselecteerde combinatie van kruidenextracten, vitamines en mineralen op maat. Ymea gebruikt alleen ingrediënten die goed verdraagbaar zijn. Hierdoor zijn de supplementen geschikt voor langdurig gebruik bij overgangsverschijnselen.
7 De ene overgang is de andere niet
Omdat de overgang voor iedereen weer anders verloopt zijn er meerdere Ymea producten, voor een aanpak op maat.
Ze zijn zo samengesteld dat ze allemaal helpen bij een breed scala aan overgangsverschijnselen¹*, maar stuk voor stuk ondersteunen ze ook iets bij iets extra's.
Ymea Silhouet helpt vrouwen in de overgang die gewichtstoename of schommelingen in hun gewicht ervaren²*. Daarnaast helpt het ook bij opvliegers¹*.
Ymea Dag & Nacht helpt je naast bij opvliegers en nachtelijk transpireren¹* om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden⁴*.
Ymea Overgang helpt bij verschijnselen als opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen⁵*.
Doe de test en kijk welk Ymea product het best bij jou past!
8 Er is een nieuw product om je klachten te verlichten
Goed nieuws voor wie op zoek is naar een overgangsallrounder. De nieuwe Ymea 8-in-1helpt bij alle 8 veelvoorkomende fysieke én emotionele ongemakken van de overgang. Het helpt onder andere bij opvliegers en nachtelijk transpireren¹*...
... het draagt bij aan de vetverbranding en gewichtsverlies én helpt moeheid te verminderen. Je koopt 'm hier.
9 Geen zin om af te spreken is goed te verklaren
Rond de overgang kan je minder zin krijgen om te zorgen en sociaal te doen. Dat komt omdat de spiegel van het hormoon oxytocine, ook wel het knuffel- en zorghormoon genoemd, daalt. Je kunt dan minder op de buitenwereld gericht raken en soms liever op jezelf zijn.
10 Iedere overgang is uniek
De overgang begint meestal wanneer je tussen de 45 en 55 jaar bent. De exacte leeftijd en de duur van de overgang verschilt van vrouw tot vrouw. De een heeft geen verschijnselen of slechts wat lichte klachten, de ander heeft er tien jaar mee te maken. Gemiddeld duurt de overgang vijf jaar.
11 De meeste vrouwen hebben extra vitamine D en calcium nodig
Vóór de overgang worden je botten onder andere beschermd door de hormonen oestrogeen en progesteron. Vanaf de overgang dalen deze hormoonwaarden, waardoor er botontkalking kan ontstaan.
Voeding met voldoende calcium ondersteunt de botten. Calcium zit in onder andere melkproducten. En vitamine D tank je door elke dag een kwartier met onbedekte armen en een onbedekt gezicht in de zon te gaan zitten.
12 Het gaat over!
Zijn je hormoonwisselingen uitgeraasd en zorg je goed voor jezelf qua voeding, lichaamsbeweging en ontspanning, dan ga je je vanzelf weer energieker voelen. Het heet niet voor niets de overgang. ?
1* Salie, 2* Groene thee, 3* Maca, 4* Citroenmelisse & Valeriaan, 5* Cimicifuga Racemosa, 6* Cayenne *Evaluatie gezondheidsclaims is lopende