Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

11 dingen die een stewardess altijd meeneemt op reis

Wat is onmisbaar op reis? We vroegen het aan de ervaringsdeskundige op reisgebied; een stewardess. En die had heel wat handige tips waar wij nog nooit over nagedacht hebben! Kim van der Lelij is stewardess bij een grote nationale luchtvaartmaatschappij waar ze blauwe pakken dragen. Aan haar vroeg...

11 dingen die een stewardess altijd meeneemt op reis

Wat is onmisbaar op reis? We vroegen het aan de ervaringsdeskundige op reisgebied; een stewardess. En die had heel wat handige tips waar wij nog nooit over nagedacht hebben!

Kim van der Lelij is stewardess bij een grote nationale luchtvaartmaatschappij waar ze blauwe pakken dragen. Aan haar vroegen we wat ab-so-luut niet mag ontbreken in haar koffer als ze op reis gaat.

1. Allerlei soorten opladers, stekkers en extra lange kabels

Om de een of andere reden zitten stopcontacten in hotelkamers nooit op de plek waar je ze hebben wilt of gebruiken ze andere stekkers. Vandaar dat ik altijd wat stekkers en een universele wereldstekker bij me heb.

En lange kabels dus. Niets zo irritant als 's nachts wakker worden en je bed uit moeten op zoek naar de telefoon.

2. 'Overlevingspakket' met thee, cracker en instant havermout

Zorg dat je iets te eten bij je hebt, zeker als je reist naar een andere tijdzone. Als ik wakker word van de honger, slaap ik echt niet meer in voordat ik iets gegeten heb en dan helpen nootjes uit de minibar echt niet. Daarom heb ik altijd wat havermout bij me.

3. Monstertjes van maskertjes 

Ze nemen weinig ruimte in beslag en thuis neem ik zelden de tijd voor die extra verzorging. Juist als je 's nachts wakker wordt door je jetlag, kan een snel maskertje heel ontspannend werken.

Rust je toch een beetje uit in je persoonlijke spa. 

4. Knijpers

Of het nu is om je handdoek op zijn plek te houden op een ligbedje of je wilt iets te drogen hangen. En voor het dichtmaken van gordijnen, omdat ze toch niet helemaal goed aansluiten, heb ik ze al heel wat keren gebruikt. Altijd handig. 

5. Klein EHBO-tasje met wat reismedicijnen

Niets is zo erg als onderweg ziek worden en niets hebben om je beter te laten voelen. 

6. Handcrême en nagelvijltje in je handbagage

Door de droge lucht in het vliegtuig drogen je handen snel uit en breken je nagels ook sneller. Dus om te voorkomen dat je nagels afbrokkelen en je droge handen krijgt, neem je wat extra verzorging mee.

Zorg er wel voor dat je binnen de regels van handbagage blijft, anders kun je de ze meteen achterlaten bij de security. Toch zonde.

7. Oordopjes en een slaapmasker

Als je door de tijdsverschillen op ongewone momenten wil slapen, heb je in ieder geval minder last van het licht buiten of de stofzuigers op de gang wanneer je je beauty sleep doet. 

8. Tijdschrift of een boek 

Je kan altijd geconfronteerd worden met vertragingen of momenten waarin je geen gebruik wil of kan maken van je telefoon. Lekker even lezen of bladeren, laat de tijd sneller gaan. 

9. Zonnebrandcrême en paraplu

Voor als het weer mee- of tegenzit.

10. Een schoon setje ondergoed, shirt en sokken in je handbagage

Mocht je koffer toch onverhoopt niet meekomen, dan hoef je in ieder geval niet 's avonds je ondergoed te wassen om de volgende ochtend iets schoons aan te kunnen trekken.

11. Neusspray in je handbagage

Aan boord kan je tijdens een lange vlucht wel eens last krijgen van een verkoudheid of verstopte neus. Dat kan leiden tot pijn tijdens de daling en zelfs schade aan je trommelvliezen als je echt niet meer kunt 'klaren'.

Wanneer je zelf kunt sprayen vanaf ongeveer een uur voor landing, kan je jezelf een hoop pijn en ellende besparen. 

Beeld stewardess: ANP. Beeld Kim: Privébezit