Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 Reisbestemmingen voor 2016

REISBESTEMMINGEN 2016 Wat is hot in 2016? Trendwatcher Tessa aan de Stegge tipt Iran als dé bestemming voor 2016 en raadpleegde andere experts welke bestemmingen of steden must visits zijn: 1. Vakantiebeurs – Rianne Romijn – Cornwall “Cornwall is het Nieuw Zeeland van Europa: overweldigende natuu...

10 Reisbestemmingen voor 2016

REISBESTEMMINGEN 2016

reisbestemming

1. Vakantiebeurs – Rianne Romijn – Cornwall

“Cornwall is het Nieuw Zeeland van Europa: overweldigende natuur, mooie stranden, dynamische ruige kustpaden (voor eindeloze trailruns) en hippe restaurants in authentieke plaatsjes. En niet te vergeten: zeer hippe accommodaties (zoals omgebouwde zeecontainers).”

2. De Volkskrant – Noël van Bemmel – Chicago

“Na de ijzige winter, vieren Chicagoans uitbundig hun zwoele zomer. Aan bistrotafeltjes op straat, op de brede stadsstranden en op hele hoge dakterrassen. De derde stad van de VS wil af van haar imago als ongure gangsterstad. Chicago is juist warm, vriendelijk en fijnzinnig.”

3. Lonely Planet - Botswana

“Wild Africa at its best with some of the greatest wildlife spectacles on Earth, from elephants and antelopes, to big cats and African wild dogs. The Okavango Delta and Kalahari desert are both iconic African landscapes and vast stretches of wilderness.”

4. Reiz& magazine – Matthijs de winter – Cuba

“Ga nu. Het land staat al met een slipper in een nieuw tijdperk. Alles waarin het land nu afwijkt kan straks verdwenen zijn. Veramerikanisering ligt op de loer. Nu kun je nog wifiloos bij Cubanen thuis eten en slapen, en genieten van muziek, natuur, stranden en sigaren.”

5. National Geographic Traveler - Paul Rômer – Ljubljana

“Ljubljana is verkozen tot Groene Hoofdstad van Europa. Van een stad die dreigde dicht te slibben door te veel auto’s ontwikkelde Ljubljana zich tot een milieu- en fietsvriendelijke gemeente, met hippe bars en prachtige historische architectuur. Zie de stad als een mix van Praag en Wenen.”

6. WhataboutHer.nl – Laura Coolen – Nepal

“Nepal vecht. Ze staan met open armen en een warm hart te wachten. Het is één van de mooiste landen waar ik ben geweest en heeft zoveel te bieden, van levendige steden vol cultuur tot de Himalaya, van ongerepte natuur tot de meest gastvrije en lieve bevolking ooit, kleurrijke festivals en heerlijk eten, avontuurlijke must-do's en onontdekte regio's.”

7. ANVR – Frank Oostdam – Bilbao

“Bilbao in Baskenland is uit de as verrezen en nu de perfecte citytrip. Bilboa heeft de hoogste dichtheid van sterrenrestaurants en is de tapashemel voor de liefhebber. Als je even uit de stad wil ontsnappen biedt Baskenland heel veel: hiken, cultuur, prachtige kust en visser plaatsjes en veel, heel veel rioja.”

8. Conde Nast Traveler – Myanmar, Merqui archipel

“Tourism to Myanmar is already on a meteoric rise—and the political situation seems to be improving by the day—meaning Myanmar is once again a trending destination.”

9. TravMagazine – Theo de Reus – Belfast

“De meeste mensen kennen Belfast van de burgeroorlog die Noord-Ierland tussen 1966 en 1998 in zijn greep hield en die tegenwoordig eufemistisch wordt aangeduid als The Troubles. Belfast is de geboorteplaats van de Titanic, terwijl de omgeving van de stad als decor diende voor de tv-serie Game of Thrones. In Belfast is het elke avond zaterdagavond.”

10. Cherry Picker – Tessa aan de Stegge – Iran

“Iran opent je hart. De highlight van dit land is de bevolking. De meest warme, geïnteresseerde en directe mensen die ik ooit ben tegengekomen. Sinds kort kun je het land in met een visum upon arrival, dus waar wacht je op?”