Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 dingen om dit lenteweekend te doen!

Even kijken 🌷 naar wat allemaal wél kan 🌞 Je winterjas kan in de was, dit weekend wordt het 16-19 graden. Het is bijna onvoorstelbaar dat we een week geleden nog in de sneeuw zaten. Een terrasje pikken zit er niet in, maar dit zijn allemaal dingen die je wél kunt doen om het eerste voorjaarsweer ...

10 dingen om dit lenteweekend te doen!

Even kijken ? naar wat allemaal wél kan ?

Je winterjas kan in de was, dit weekend wordt het 16-19 graden. Het is bijna onvoorstelbaar dat we een week geleden nog in de sneeuw zaten. Een terrasje pikken zit er niet in, maar dit zijn allemaal dingen die je wél kunt doen om het eerste voorjaarsweer van 2021 te vieren.

Pak de tuinset uit, maak 'm schoon en zet hem weer op je terras: uit de wind en in de zon zal het heerlijk zijn. Dikke trui of plaid optioneel.

Mocht je je tuin een make-over willen geven: je kunt nu overal nog bij, de grond is zacht en spitbaar als je planten of struiken een andere plek wilt geven en dit is het ideale moment om plannen te maken, voor wanneer de tuincentra weer open mogen #zomerklaar

Je huis is vermoedelijk al helemaal opgeruimd, maar hoe zit het met de schuur? Nu even doorpakken en je hebt een half jaar plezier van het overzicht in je bergruimte.

Er zijn nu veel bollen op schaal verkrijgbaar, niets vrolijkt de tuin of het zitje op je balkon zo op dan een vrolijke krokussen en narcissen. Ze kunnen tegen een stootje, dus gewoon lekker buiten laten staan.

Ga picknicken met je eigen bubbel of één goede vriend of vriendin. Buiten is het besmettingsgevaar lager dan binnen, hou je ook nog een beetje afstand, dan kan dat best. Maak sandwiches of broodjes, thermosfles mee voor thee of instant koffie en soep – lekker al fresco in het zonnetje bijkletsen.

Hang een wasje buiten. Droogzaam weer is duurzaam en niets ruikt zo verrukkelijk als handdoeken en lakens die buiten in de zon zijn gedroogd.

Sla deze tip overigens over als je hooikoorts hebt, dan zit je niet te wachten op extra pollen op je lakens. Kriebelen je ogen en lekt je neus, haal antihistamine bij de drogist – er kan van alles in bloei knallen de komende dagen.

Trakteer jezelf op een lekker dik boek. Kruip ermee op een lekker plekje in de zon. Niets meer aan doen.  

Ga niet massaal naar het strand, maar fiets naar een plek in de buurt: een recreatieplas, een bos, een strandje zijn prima 'instap-opties' voor een middagje uit, al dan niet met picknick. Probeer drukte te vermijden, vaak weet je zelf wel waar het in je eigen omgeving goed te doen is.

Open het barbecueseizoen! Tegen de avond zal het afkoelen, dus maak er een vroeg happy hour met hapjes van. Wie ook nog een vuurschaal heeft, zit helemaal euh, gebakken.

Een mens hoeft niet altijd wat te ondernemen. Je kunt ook best in het zonnetje even je ogen sluiten en een dutje doen.  

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!