Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dry January: Een maand niet drinken? Makkelijk of een nachtmerrie

De uitdaging om een maand geen alcohol te drinken. Voor de één makkelijker dan voor de ander.

Dry January.

Doe je mee aan Dry January dan bestaat er een grote kans dat je de volgende positieve effecten zult merken:

 1. Stralende huid 

  Niet drinken heeft een positief effect op je huid. De neveneffecten van alcoholgebruik, zoals uitdroging, vermoeidheid en zwellingen, zullen aanzienlijk verminderen. En niet alleen de staat van de huid wordt bevorderd, maar ook de algehele uitstraling. Het resultaat een helderdere glow met een merkbare verbetering in de elasticiteit en textuur van de huid.
 2. Beter humeur 

  Stoppen met drinken brengt eerst de nodige irritatie maar op de lange termijn zul je merken dat je humeur verbetert. Regelmatig alcoholgebruik beïnvloedt namelijk het vermogen om emoties authentiek te beoordelen. Na een maand niet drinken gaat je humeur erop vooruit en krijg je ook meer zelfvertrouwen.
 3. Zin om te bewegen 

  Geen alcohol meer drinken zorgt voor een toename van energie die niet alleen fysiek, maar ook mentaal voelbaar is. Deze extra energie vormt de brandstof voor een actiever leven, geen lange uitslaapsessies meer.  Deze worden ingewisseld voor wandelingen in de frisse lucht of sportsessies. Dry January geeft nieuwe mogelijkheden en activiteiten, je geniet meer van het leven.
 4. Verbeterde diepe slaap 

  Een goede nachtrust is belangrijk voor een gezonde levensstijl, en het vermijden van alcohol voor het slapengaan kan daaraan bijdragen. Doordat je even geen alcohol meer drinkt, breng je meer tijd door in je zogenaamde REM-slaap (Rapid Eye Movement), ook wel je diepe slaap genoemd. Resultaat een betere slaapkwaliteit en daardoor meer energie en activiteit gedurende de volgende dag.
 5. Eenvoudiger fitnessdoelen behalen 

  Wanneer je bewust kiest om even geen alcohol te drinken, maak je het jezelf een stuk makkelijker om je fitnessdoelen te halen en het heeft een positief effect op je lichaamsgewicht. Minder alcohol is minder calorieën en daardoor versnel je het proces van gewichtsverlies.
 6. Makkelijker spierherstel 

  Dry January zorgt ervoor dat jouw spierherstel makkelijker gaat. Alcohol heeft namelijk een dehydraterend effect, wat een directe invloed heeft op spiergroei. Voldoende hydratie is namelijk cruciaal voor optimale spierherstel. Door minder alcohol te drinken, zul je minder snel uitdrogen en zorg je ervoor dat je spieren makkelijker kunnen groeien en herstellen.

Bron: David Lloyd Clubs, Harbour Clubs en David Lloyd Meridian Spa and Fitness in Duitsland.

Happy 50
 • Shutterstock / Iryna Imago